Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τηλεφωνική απάτη – Θεσσαλονίκη: Θύμα 58χρονη – Έδωσε τεράστιο χρηματικό ποσό
ΕΛΛΑΔΑ

Τηλεφωνική απάτη – Θεσσαλονίκη: Θύμα 58χρονη – Έδωσε τεράστιο χρηματικό ποσό

Τηλεφωνική απάτη - Θεσσαλονίκη: Το μεσημέρι της Κυριακής η 58χρονη δέχθηκε τηλεφώνημα από μια γυναίκα, που της είπε ότι τα παιδιά της ενεπλάκησαν σε θανατηφόρο τροχαίο.

Τηλεφωνική απάτη – Θεσσαλονίκη: Καταγγελία για μία ακόμη τηλεφωνική απάτη έγινε στη Θεσσαλονίκη, με θύμα αυτή τη φορά μια 58χρονη, η οποία πείστηκε να δώσει 28.000 ευρώ στους επιτήδειους που επικοινώνησαν μαζί της. Το μεσημέρι της Κυριακής η 58χρονη δέχθηκε τηλεφώνημα από μια γυναίκα, που της είπε ότι τα παιδιά της ενεπλάκησαν σε θανατηφόρο τροχαίο. Η γυναίκα ζήτησε από τη μητέρα 28.000 ευρώ για την παύση της ποινικής δίωξης των παιδιών της. Η 58χρονη έκανε καταγγελία για την τηλεφωνική απάτη στην αστυνομία. Σύμφωνα με τα όσα είπε στις αρχές, παρέδωσε το ποσό σε συνεργό της γυναίκας. Έρευνα για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαριλάου- Ανάληψης, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Πρόκειται για ένα φαινόμενο αρκετά σύνηθες αφού φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται ένα τέτοιο περιστατικό στην χώρα μας. Πιο συγκεκριμένα, θύμα τηλεφωνικής απάτης είχε πέσει λίγες μέρες πριν ένας ηλικιωμένος,  με θύτη έναν 22χρονο που έκανε τον τραπεζικό υπάλληλο. Αναλυτικότερα, διαπιστώθηκε ότι ένας 22χρονος την Τρίτη 20 Αυγούστου του 2019, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον 71χρονο, προσποιούμενος υπάλληλο τράπεζας και με το πρόσχημα της επιστροφής αναδρομικών, τον έπεισε να καταβάλει το χρηματικό ποσό των 6.500 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό του. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 22χρονου υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις