Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Τζήλος ξυλοδαρμός: Μήνυση από τον φερόμενο ως δράστη της επίθεσης
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τζήλος ξυλοδαρμός: Μήνυση από τον φερόμενο ως δράστη της επίθεσης

Τζήλος ξυλοδαρμός: Το πρόσωπο που η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε ως εκ των δραστών της δολοφονικής επίθεσης στον διεθνή διαιτητή κινείται δικαστικά εναντίον του και κατά αστυνομικών.

Τζήλος ξυλοδαρμός: Μήνυση κατά του διαιτητή Θανάση Τζήλου και τεσσάρων αστυνομικών από την Ασφάλεια της Λάρισας κατέθεσε ο 28χρονος φερόμενος ως εκ των δραστών της επίθεσης εις βάρος του διεθνούς ρέφερι πριν από ένα χρόνο. Ο 28χρονος, ο οποίος συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ. ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση ξυλοδαρμού του Λαρισαίου ρέφερι το πρωί της 19ης Δεκεμβρίου 2018 έξω από το σπίτι του στη θεσσαλική πόλη λίγες ημέρες μετά τον αγώνα Ξάνθη-Ολυμπιακός, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας, κατέθεσε μήνυση τόσο κατά του Θανάση Τζήλου, όσο και κατά τεσσάρων αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας!

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η μήνυση αφορά σε ψευδή καταμήνυση σε ό,τι έχει να κάνει με τον διεθνή ρέφερι και για ψευδορκία και ηθική αυτουργία σε ψευδή καταμήνυση, καθώς επίσης για ψευδορκία και κατάχρηση εξουσίας για τους αστυνομικούς. Ακόμη δε εγκαλείται και η ιατροδικαστής για ψευδή βεβαίωση και παράβαση καθήκοντος. Αποτέλεσμα αυτού είναι να έχει διαταχθεί προκαταρκτική έρευνα στο πλαίσιο της οποίας κλήθηκαν να καταθέσουν τόσο ο Τζήλος όσο και οι τέσσερις αστυνομικοί.

Παραμένει ασύλληπτος ο φερόμενος ως βασικός δράστης

Το αξιοσημείωτο είναι πως πρόκειται για μια από τις ελάχιστες υποθέσεις που αφορούν επιθέσεις στον χώρο του ποδοσφαίρου και δη εις βάρος διαιτητή, που σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. εξιχνιάστηκαν με ταυτοποίηση δραστών, έκδοση ενταλμάτων και συλλήψεις. Παραμένει ασύλληπτος ο φερόμενος ως βασικός δράστης, ο οποίος έχει διαφύγει στο εξωτερικό, ενώ άγνωστη είναι η ταυτότητα του τρίτου συνεργού.

Υπενθυμίζεται ότι ο 28χρονος, ο οποίος στο παρελθόν υπήρξε ποδοσφαιριστής σε ερασιτεχνική κατηγορία, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του μετέβη στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής όπου και παραδόθηκε.

Έτσι, με βάση και το ένταλμα της ανακρίτριας ο 28χρονος συνελήφθη, οδηγήθηκε ενώπιον των Εισαγγελικών Αρχών της Λάρισας, όπου μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και παρουσία σε αστυνομικό τμήμα δύο φορές τον μήνα).

Τζήλος ξυλοδαρμός: Βίντεο ντοκουμέντο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις