Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Κιμούλης Βόλος “Το Παγκάκι”: Μπάχαλο στην παράσταση – Πολλοί έμειναν όρθιοι
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κιμούλης Βόλος “Το Παγκάκι”: Μπάχαλο στην παράσταση – Πολλοί έμειναν όρθιοι

Κιμούλης Βόλος "Το Παγκάκι": Η εταιρεία παραγωγής όμως, από πιθανό λάθος εξέδωσε περισσότερα εισιτήρια από τα καθίσματα

Κιμούλης Βόλος “Το Παγκάκι”: Πλήθος κόσμου από τον Βόλο έσπευσε να παρακολουθήσει την παράσταση «Το παγκάκι», η οποία ανέβηκε το βράδυ της Κυριακής στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής Εταιρείας στον Βόλο με πρωταγωνιστές τον Γιώργο Κιμούλη και τη Φωτεινή Μπαξεβάνη. Η εταιρεία παραγωγής όμως, από πιθανό λάθος εξέδωσε περισσότερα εισιτήρια από τα καθίσματα, με αποτέλεσμα δεκάδες θεατές να ταλαιπωρηθούν, αφού πήγαν στην παράσταση, αλλά ή την είδαν όρθιοι, ή έκατσαν στα σκαλοπάτια ή έφυγαν απογοητευμένοι.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στα εισιτήρια δεν υπήρχε αναγραφή αριθμημένων θέσεων, πράγμα που περιέπλεξε τα πράγματα. Στελέχη της εταιρείας παραγωγής επέρριψαν την ευθύνη της αναστάτωσης στους τεχνικούς του θεάτρου, ενώ για την κατάσταση απολογήθηκε από σκηνής ο ίδιος ο δημοφιλής ηθοποιός, ζητώντας συγγνώμη για την ταλαιπωρία.

Γιώργος Κιμούλης Το Παγκάκι: Ένα έργο με πικρό χιούμορ

«Το παγκάκι» γράφτηκε το 1983, πριν από την κατάρρευσή της Σοβιετικής Ένωσης, όταν η αυθαιρεσία και η διαφθορά κυριαρχούσαν. Έχει μεταφραστεί και ανεβεί σε πολλές χώρες. Το πικρό του χιούμορ το κάνει διαχρονικό και κωμικοτραγικά επίκαιρο.

Δύο άγνωστοι συναντιούνται σε πάρκο και κάθονται στο ίδιο παγκάκι. Είναι, όμως, πραγματικά άγνωστοι; Μπορεί κάποτε να ήταν κάτι άλλο; Είναι τυχαία η συνάντηση ή όχι; Μήπως έχουν επινοήσει ζωή, που δεν μπόρεσαν ποτέ να ζήσουν; Πρόκειται για κωμικοτραγική ιστορία δύο μοναχικών και απελπισμένων ανθρώπων, που θα μπορούσε να συμβεί παντού, σε κάθε χώρα, σε κάθε πόλη. Ιστορία που εγείρει ιδιαίτερο σύγχρονο και βασανιστικό ερώτημα: Μπορούν πλέον οι άνθρωποι να ζήσουν πραγματικά μαζί; Κι αν ναι, πώς θα μπορούν να το επιτύχουν, αν συνεχώς κρύβει ο ένας απ’ τον άλλον αυτό που πραγματικά είναι;

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις