Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Νίκος Γεωργιάδης απαλλαγή: Παύθηκε η ποινική δίωξη στον πρώην βουλευτή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Γεωργιάδης απαλλαγή: Παύθηκε η ποινική δίωξη στον πρώην βουλευτή

Νίκος Γεωργιάδης απαλλαγή: Ο πρώην βουλευτής βρισκόταν σήμερα στο δικαστήριο και άκουσε την απόφαση των δικαστών να κάνουν δεκτή την ένσταση παραγραφής που είχαν υποβάλλει οι συνήγοροί του.

Νίκος Γεωργιάδης απαλλαγήΜε απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου παύθηκε σήμερα η ποινική δίωξη που είχε ασκηθεί σε βάρος του πρώην βουλευτή της ΝΔ, Ν. Γεωργιάδη, για το αδίκημα της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων το οποίο είχε τελεστεί στη Μολδαβία. Η παύση της δίωξης αποφασίστηκε σήμερα από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο που δίκασε την υπόθεση λόγω των διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα. Ο πρώην βουλευτής βρισκόταν σήμερα στο δικαστήριο και άκουσε την απόφαση των δικαστών να κάνουν δεκτή την ένσταση παραγραφής που είχαν υποβάλλει οι συνήγοροί του.

Η εισαγγελέας του δικαστηρίου, αγορεύοντας στο δικαστήριο, τόνισε ότι είναι υποχρεωμένη να δεχθεί την ένσταση παραγραφής, επισημαίνοντας πως η ίδια δεν το επιθυμεί. Η εισαγγελέας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς, θα πρέπει να γίνει δεκτή η ένσταση παραγραφής. Ο δικαστής είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει τον νόμο, ακόμα και αν προκαλείτε στους πολίτες το ερώτημα πώς μπορεί με το νέο Ποινικό Κώδικα να θεωρεί ήσσονος σημασία και να παραγράφει, όλα τα πλημμελήματα ακόμα και αυτά που έχουν τελεστεί σε βάρος ανηλίκων» ανέφερε στην αγόρευσή της, προσθέτοντας ότι θα έπρεπε να απορριφθεί η δεύτερη ένσταση που ζήτησε η υπεράσπιση περί απαραδέκτου της ποινικής δίωξης.

Νίκος Γεωργιάδης απαλλαγή: Είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 28 μηνών

Από την πλευρά τους οι συνήγοροι υπεράσπισης του Ν. Γεωργιάδη τόνισαν πως το δικαστήριο δεν μπόρεσε να προσπεράσει το ζήτημα της παραγραφής, με αποτέλεσμα να παύσει οριστικά την ποινική δίωξη «λόγω συμπληρώσεως της παραγραφής». Να σημειωθεί ότι σε πρώτο βαθμό ο Ν. Γεωργιάδης είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 28 μηνών και χρηματική ποινή 20 χιλιάδων ευρώ, αφού είχε κριθεί ένοχος για το αδίκημα της ασέλγειας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο δεν είχε αναγνωρίσει στον πρώην βουλευτή της ΝΔ κανένα ελαφρυντικό, ενώ του χορήγησε αναστολή στην εκτέλεση της ποινής που του επέβαλε μέχρι το εφετείο.

Νομικοί κύκλοι, πάντως, σχολίαζαν ότι σε μια υπόθεση που είχε δημιουργήσει ερωτήματα από την αρχή για το πώς έφτασε στο ειδώλιο, καθώς δεν υπήρξε ούτε μια καταγγελία ή κατάθεση σε βάρος του κατηγορούμενου, από τα πρόσωπα που αναφέρονται στο κατηγορητήριο, αλλά στηρίχθηκε σε δημοσιεύματα. Οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν ότι παρά το γεγονός ότι ο Νίκος Γεωργιάδης είχε ζητήσει από το δικαστήριο να μπει στην ουσία της δίκης για να αποδείξει την αθωότητά του, το τριμερές εφετείο πλημμελημάτων αποφάσισε σήμερα την παύση της δίωξης, λόγω παραγραφής από τον Ποινικό Κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ που συντόμευσε το χρόνο της παραγραφής.

Νίκος Γεωργιάδης απαλλαγή: Η δήλωση του πρώην βουλευτή

Σημειώνεται ότι προηγουμένως ο Ποινικός Κώδικας έλεγε ότι τέτοια αδικήματα παραγράφονται ένα χρόνο μετά την ενηλικίωση των φερόμενων ως παθόντων, κάτι που το άλλαξε ο ΣΥΡΙΖΑ και το έβαλε στη συνήθη διαδικασία (5+3 έτη – η υπόθεση ανάγεται στο 2010). Σε δήλωσή του ο Νίκος Γεωργιάδης τόνισε πως  «με την απόφαση του Εφετείου Αθηνών έκλεισε -με την παύση της ποινικής δίωξης- η γνωστή υπόθεση εναντίον μου. Μια υπόθεση που κατασκευάστηκε με προφανείς πολιτικούς σκοπούς. Μια υπόθεση στην οποία είμαι απόλυτα αθώος. Ελπίζω εφεξής να μην υποστεί κανένας Έλληνας πολίτης τη μεταχείριση που δέχτηκα εγώ. Ελπίζω κανείς ποτέ να μη βιώσει την αδικία και το διασυρμό που βίωσα εγώ».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις