Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σεισμός Αλβανία νέα: Νέος σεισμός στη γειτονική χώρα
ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός Αλβανία νέα: Νέος σεισμός στη γειτονική χώρα

Σεισμός Αλβανία νέα: Από το πρωί της 26ης Νοεμβρίου, όταν σημειώθηκε ο καταστροφικός σεισμός μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Αλβανία, καταγράφηκαν 1.300 μικρότεροι σεισμοί.

Σεισμός Αλβανία νέα: Ακόμα μία σεισμική δόνηση σημειώθηκε στη γειτονική περιοχή της Αλβανίας. Ο σεισμός των 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο. Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε 25 χιλιόμετρα από τα Τίρανα, ενώ το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 10 χιλιόμετρα. Μάλιστα, από το πρωί της 26ης Νοεμβρίου, όταν σημειώθηκε ο καταστροφικός σεισμός μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Αλβανία, καταγράφηκαν 1.300 μικρότεροι σεισμοί στο Δυρράχιο και σε άλλες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τον Αλβανό σεισμολόγο Ράπο Ορμένι, όπως μεταδίδει το αλβανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο “ΑΤΑ”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι μια φυσιολογική διαδικασία που χρειαζόταν για να απελευθερωθεί η ενέργεια της γης μετά τον κύριο σεισμό. “Οι άνθρωποι πρέπει να συνηθίσουν τους σεισμούς, παρόλο που δεν έχουν βιώσει έναν έντονο σεισμό όπως αυτόν της 26ης Νοεμβρίου, τα τελευταία 40 χρόνια” είπε ο σεισμολόγος και πρόσθεσε: “Είναι φυσιολογική η απελευθέρωση της ενέργειας από τη σεισμική ζώνη. Δεν υπάρχει λόγος για πανικό”. Το τελευταίο 51ο θύμα είναι μια γυναίκα 20 ετών που άφησε την τελευταία της πνοή το Σάββατο. Είχε χτυπηθεί από τούβλα που έπεσαν στο κεφάλι της στην περιοχή των Τιράνων, κάνοντάς την το μοναδικό θύμα στην πρωτεύουσα της Αλβανίας. Οι περισσότεροι νεκροί ήταν στο Δυρράχιο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις