Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Οικονόμου – Ερντογάν: Αυτονόητη η αποχώρηση, ήμουν προετοιμασμένος για την πρόκληση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου – Ερντογάν: Αυτονόητη η αποχώρηση, ήμουν προετοιμασμένος για την πρόκληση

Οικονόμου - Ερντογάν: Ο κ. Οικονόμου δήλωσε ότι άκουσε για περίπου ένα λεπτό τις προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν προτού αποχωρήσει.

Οικονόμου – Ερντογάν: Η Αθήνα ήταν προετοιμασμένη για το ενδεχόμενο να κάνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκλητικές δηλώσεις κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του αγωγού TANAP, στα Υψαλα, όπως προκύπτει από τα όσα είπε ο Δημήτρης Οικονόμου για την αποχώρησή του από την εκδήλωση. Ακούγοντας τον Ερντογάν να διαμηνύει στην Αθήνα ότι η συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη για τα θαλάσσια σύνορα θα εφαρμοστεί, όπως και ότι η Αγκυρα δεν θα σταματήσει τις γεωτρήσεις ανοιχτά της Κύπρου, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, επικεφαλής της ελληνικής αποστολής στην τελετή εγκαινίων στα Υψαλα, αποχώρησε από την εκδήλωση.

«Δεν μπορώ να πω ότι το ανέμενα. Το θεωρούσα ως ένα πιθανό ενδεχόμενο. Προετοιμασμένος ήμουν», είπε ο κ. Οικονόμου στον ΣΚΑΪ. «Εγώ είχα πάει ως εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης για ένα πολύ συγκεκριμένο θέμα: τα εγκαίνια του αγωγού TANAP, ο οποίος θα συνδεθεί με τον αγωγό TAP. Άρα, είχαμε λόγο να είμαστε παρόντες στα εγκαίνια. Αφ’ης στιγμής ο κ. Ερντογάν άρχισε να αναφέρεται σε θέματα άσχετα με τα εγκαίνια του αγωγού- και με προκλητικό τρόπο κιόλας για την Ελλάδα- θεώρησα αυτονόητο ότι έπρεπε να αποχωρήσω», συμπλήρωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο κ. Οικονόμου δήλωσε ότι άκουσε για περίπου ένα λεπτό τις προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν προτού αποχωρήσει, ενώ σε ερώτηση για το αν επικοινώνησε με την Αθήνα προτού φύγει, απάντησε: «Εκείνη τη στιγμή δεν επικοινώνησα. Είχαμε προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο αλλά δεν το θεωρούσαμε δεδομένο. Αν το θεωρούσαμε δεδομένο δεν θα πηγαίναμε». Τέλος, όταν τον ρώτησαν οι διοργανωτές της τελετής εγκαινίων τι συνέβαινε, ο κ. Οικονόμου τους απάντησε ότι «ότι μετά από αυτά που ανέφερε ο κ. Ερντογάν δεν μπορώ να μείνω και αποχωρώ».

Οικονόμου – Ερντογάν: Βίντεο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις