Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Πληρωμές με κάρτα: Πρόστιμο σε επιχείρηση που δεν δεχόταν κάρτα για ποσά κάτω των 5 ευρώ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πληρωμές με κάρτα: Πρόστιμο σε επιχείρηση που δεν δεχόταν κάρτα για ποσά κάτω των 5 ευρώ

Πληρωμές με κάρτα: Καμπάνα 1.500 ευρώ θα πληρώσει επιχείρηση επειδή δεν δεχόταν πληρωμές με κάρτα για αγορές κάτω των 5 ευρώ.

Πληρωμές με κάρτα: «Τσουχτερό» πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ επεβλήθη σε επιχείρηση της Ρόδου, που είχε αναρτήσει πινακίδα, στην οποία εξηγούσε ότι δεν δεχόταν πληρωμή με κάρτα για ποσά μικρότερα των πέντε ευρώ. Σύμφωνα με τη rodiaki.gr, το πρόστιμο επέβαλαν οι αρμόδιοι του τμήματος Εμπορίου της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Όπως ανακοινώθηκε, το κλιμάκιο διενήργησε έλεγχο σε επιχείρηση, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε ότι το κατάστημα διέθετε μεν τερµατικό αποδοχής καρτών πληρωµών και µέσων πληρωµής µε κάρτα (POS), ωστόσο δεν δεχόταν την πληρωμή με κάρτα για ποσά μικρότερα των πέντε (5,00) ευρώ καθώς είχε αναρτήσει σχετική πινακίδα!

Πληρωμές με κάρτα: Τι θα ισχύει από το 2020 για το όριο στις e-αποδείξεις

Ανώτατο όριο απαιτούμενων με πλαστικό χρήμα στα επίπεδα των 20.000 ευρώ εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών. Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να δαπανούν τουλάχιστον το 30% με κάρτα, ενώ για εκείνους με υψηλό εισόδημα θα ισχύει το νέο πλαφόν. Το πέναλτι για όσους δεν πιάσουν το όριο των ηλεκτρονικών αποδείξεων ορίζεται στο 22%.
Πλαφόν 20.000 στις ηλεκτρονικές αποδείξεις που θα πρέπει να συγκεντρώνουν οι φορολογούμενοι από το 2020, είναι στα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΜΠΕ, με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση εντός της εβδομάδας, το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να θεσπίσει «ταβάνι» 20.000 ευρώ για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές που θα πρέπει να διενεργούν οι φορολογούμενοι από το νέο έτος.

Μπόνους για σπάνιες «e-αποδείξεις» εξετάζει η κυβέρνηση

Οι ηλεκτρονικές πληρωμές θα πρέπει να αντιστοιχούν στο 30% του ετήσιου εισοδήματος των φορολογούμενων.  Προκειμένου να μην υπάρξουν στρεβλώσεις και άδικες επιβαρύνσεις σε φορολογούμενους με ένα ορισμένο ύψος εισοδήματος και πάνω, αναμένεται να τεθεί πλαφόν στο ύψος των απαιτούμενων ηλεκτρονικών δαπανών. Εν τω μεταξύ, οι φορολογούμενοι που δεν θα συγκεντρώνουν τις απαιτούμενες ηλεκτρονικές δαπάνες, θα επιβαρύνονται με φόρο 22% επί της διαφοράς μεταξύ του πραγματικού και του απαιτούμενου ποσού. Σε ό,τι αφορά το ανώτατο όριο των 20.000, το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 30% εισοδήματος 66.700 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι για εισοδήματα έως 66.700 ευρώ, θα ισχύει η υποχρέωση του 30% των δαπανών που γίνονται με ηλεκτρονικές πληρωμές, ενώ για υψηλότερα εισοδήματα θα ισχύει το ύψος των 20.000 ευρώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις