Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Γαλανοπούλου – Ζουγανέλης: Πόλεμος για την αποχώρηση από την παράσταση
LIFESTYLE

Γαλανοπούλου – Ζουγανέλης: Πόλεμος για την αποχώρηση από την παράσταση

Γαλανοπούλου - Ζουγανέλης: Ηεπίσημη πρεμιέρα της παράστασης Happy Birthday Ελλάς, πραγματοποιήθηκε με την Άβα Γαλανοπούλου να λείπει και να αποφασίζει τελευταία στιγμή ότι δεν θα είναι μέρος σε αυτήν.

Γαλανοπούλου – Ζουγανέλης: Από την επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «Happy Birthday Ελλάς» έλειπε η Άβα Γαλανοπούλου. Η ηθοποιός μίλησε στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά για την αποχώρησή της από την παράσταση, αλλά και για το γεγονός ότι έκρυψαν το πρόσωπό της από την αφίσα. Στις φωτογραφίες και τις αφίσες της παράστασης το πρόσωπο της ηθοποιού έχει καλυφθεί είτε με μάσκα V for Vendetta ή με ένα μπλε σημάδι.

«Πρώτα από όλα είχα αποφασίσει να μη μιλήσω, μου ζήτησαν κι άλλοι συνάδελφοί σας, όμως τώρα πρέπει να μιλήσω. Λυπάμαι πολύ για όλα αυτά που ακούω. Θέλω να θυμίσω ότι ουδέποτε έχω φύγει από δουλειά μου μέχρι σήμερα. Είναι περιττό να μιλάω για μένα, τα λέει η πορεία μου. Ακούστηκαν ανακρίβειες. Έπαιξα τελευταία την Παρασκευή 22/11 και την Κυριακή, αν και ήθελα να παίξω, μου είπαν όχι. Μίλησα ενώπιον όλων και είπα για ποιο λόγο θέλησα να αποχωρήσω. Ζητούσα τα δεδουλευμένα μου, όχι δανεικά ούτε ήθελα περισσότερα. Χωρίς αμοιβή δυο μήνες που έκανα πρόβες δεν ζήτησα χρήματα, έβαζα από την τσέπη μου», είπε η Αβα Γαλανοπούλου.

«Το βράδυ της Παρασκευής μου ζήτησαν να υπογράψω ένα χαρτί πως αποχωρώ οικειοθελώς. Το Σαββατοκύριακο έμεινα σπίτι μου. Ζητούσα τα δεδουλευμένα μου 7-8 μέρες πριν δεν μπορούσα να κάνω άλλο υπομονή. Μέχρι και τα παπούτσια για το θέατρο τα πλήρωσα εγώ, δεν πήρα ποτέ προκαταβολή. Όταν κάποιος σταματάει ή τον σταματάνε από μια παράσταση, αφαιρούνται οι φωτογραφίες του. Έτσι πρέπει να γίνει. Μόνοι τους μου είπαν το Σάββατο το πρωί με ένα τηλεφώνημα τι θα έκαναν και τους είπα να κάνουν ό,τι καταλαβαίνουν. Έδωσα ένα περιθώριο να πάρω τα χρήματά μου, δεν έγινε αυτό τελευταία στιγμή», πρόσθεσε.

Γαλανοπούλου – Ζουγανέλης: Τι είχε πει ο Γιάννης Ζουγανέλης για την αποχώρηση της Άβας Γαλανοπούλου

Ακούγοντας τα όσα είπε η Αβα Γαλανοπούλου, ο Γιάννης Ζουγανέλης ζήτησε να παρέμβει τηλεφωνικά στην εκπομπή. «Δεν θα το έκανα ποτέ στη ζωή μου αυτό, αλλά επειδή είμαστε εν μέσω σεζόν και θέλω να υπερασπιστώ αυτό που συμβαίνει στο θέατρο για τους εργαζόμενους, ακούστε με. Με την Άβα είμαστε φίλοι χρόνια και σε ένα μικρό βαθμό μπορεί να συνέβαλα για να υπάρξει στο θέατρο, αυτό που συμβαίνει τώρα όμως είναι τελείως παράλογο. Το δίκαιο είναι οι πρόβες να πληρώνονται, αλλά αυτό έχει σταματήσει να συμβαίνει εδώ και καιρό, δεν πληρώνεται κανείς για τις πρόβες. Η Άβα όντως έφυγε στις 22 του μηνός και η εξόφληση θα γινόταν στο τέλος του μήνα. Δεν υπήρχε θέμα δεδουλευμένων ή μη.

Πληρωθήκαμε όλοι στο τέλος του μηνός. Παρακάλεσα την Άβα κατ’ επανάληψη να μείνει, έχω τις ηχογραφήσεις στο Viber. Λυπάμαι που το λέω, η Άβα Γαλανοπούλου δεν πειθόταν με τίποτα. Της είπα να καθίσει τουλάχιστον μέχρι την επίσημη πρεμιέρα, για να μην αναστατωθεί ο θίασος… και να μπορέσει να αντικατασταθεί. Δεν προλαβαίναμε να γίνουν καινούριες αφίσες κι εγώ επινόησα να βάλουμε αυτή τη μάσκα. Αυτοί που αντιλαμβάνονται μπορούν να καταλάβουν την αλήθεια. Υπερασπίζομαι τη δουλειά μου, γι΄αυτό βγήκα, για κανέναν άλλο λόγο».

Γαλανοπούλου – Ζουγανέλης: Η απάντηση των Θεατρικών Επιχειρήσεων Μαροσούλη

Απάντηση στα λεγόμενα της Αβας Γαλανοπούλου δίνουν με δημόσια επιστολή τους οι Θεατρικές Επιχειρήσεις Μαροσούλη.

«Όλα αυτά τα χρόνια της πορείας της η επιχείρηση διακρίνεται από το ήθος, τη συνέπεια και το σεβασμό απέναντι στους συνεργάτες της εκ των οποίων ποτέ κανείς δεν εξέφρασε την παραμικρή δυσαρέσκεια ειδικά όσον αφορά στην τήρηση των συμφωνηθέντων ανάμεσα στους ίδιους και την επιχείρηση. Ωστόσο σήμερα με μεγάλη μας έκπληξη ενημερωθήκαμε για τις δηλώσεις που έκανε δημοσίως η ηθοποιός Άβα Γαλανοπούλου, αφήνοντας να εννοηθούν ανακρίβειες σχετικά με την συνέπεια της επιχείρησης ως προς το πρόσωπο της.

Η επιχείρηση Μαροσούλης θέλοντας να αποκαταστήσει το όνομα και τη φήμη αυτής δηλώνει ρητά και επίσημα πως δεν έχει καμία απολύτως οικονομική οφειλή ως προς το πρόσωπο της Κας Γαλανοπούλου η οποία για όσο καιρό εργαζόταν στο θίασο, πληρωνόταν κανονικά και εγκαίρως ως είχε συμφωνηθεί, το ποσό που είχε συμφωνηθεί για την παροχή των υπηρεσιών της, ενώ η εξόφλησή της έγινε μόλις την περασμένη Παρασκευή 22-11-19, όταν και με δική της απόφαση αποχώρησε από την παράσταση “Happy Birthday Hellas”. Η Κα Γαλανοπούλου υπέγραψε μάλιστα η ίδια την εξόφλησή της, η οποία έγινε ταυτόχρονα με την αποχώρηση της χωρίς η επιχείρηση να εξαντλήσει το περιθώριο των εναπομείναντων ημερών έως τη λήξη του μήνα, όπου και προβαίνει στις πληρωμές των συνεργατών της.

Ως προς τα παπούτσια της παράστασης τα οποία η Κα Γαλανοπούλου ισχυρίζεται πως πλήρωσε, η επιχείρηση δηλώνει πως παρείχε όπως σε όλους τους συντελεστές της παράστασης τα ρούχα κ τα ενδύματα που προβλέπονταν, τα οποία μάλιστα αποτελούσαν ειδική παραγγελία. Ωστόσο τα υποδήματα όταν παραδόθηκαν στους συντελεστές, δεν ικανοποίησαν την Κα Γαλανοπούλου που πήρε την πρωτοβουλία να αγοράσει μόνη της δικά της υποδήματα. Η επιχείρηση με την παρούσα επιστολή έχει ως πρόθεση να προστατεύσει από ανακρίβειες και συκοφαντικές δηλώσεις τη φήμη και την υπόληψη της.
Ευχαριστούμε θερμά,
Επιχειρήσεις Μαροσούλη»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις