Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τρομοκρατικό χτύπημα Λονδίνο: Φήμες για σύνδεση του χτυπήματος με τον θάνατο του Αλ Μπαγκντάντι
ΚΟΣΜΟΣ

Τρομοκρατικό χτύπημα Λονδίνο: Φήμες για σύνδεση του χτυπήματος με τον θάνατο του Αλ Μπαγκντάντι

Τρομοκρατικό χτύπημα Λονδίνο: «Είναι πιθανό ότι η πράξη του, ήταν μια πράξη εκδίκησης για τον θάνατο του Αλ Μπαγκντάντι. Ήταν κάτι για το οποίο ο ISIS είχε προειδοποιήσει».

Τρομοκρατική χτύπημα ΛονδίνοΠιθανότητα εκδίκησης για τον θάνατο του αρχηγού του ISIS, Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκνάντι, βλέπουν οι ειδικοί πίσω από τη χθεσινή επίθεση που σημειώθηκε στη London Bridge του Λονδίνου και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ανθρώπων. Ο 28χρονος Ουσμάν Καν πριν καιρό είχε καταδικαστεί για το ότι σχεδίαζε να ανατινάξει το Χρηματιστήριο του Λονδίνου το 2012. Ήταν επίσης γνωστός στην ασφάλεια και έρευνες για το πρόσωπό του βρίσκονταν σε εξέλιξη, ώστε να διαπιστωθεί αν είχε συνεργάτες. Μάλιστα, θεωρείται ως ένας από τους 20.000 Βρετανούς τζιχαντιστές υπόπτους που ήταν «γνωστοί» στην αστυνομία. Ο Κόλονελ Ρίτσαρντ Κεμπ, πρώην αρχηγός ασφαλείας της επιτροπής COBRA, ανέφερε σε δήλωσή του στη «The Sun» ότι «αν αποδειχθεί ότι ήταν Ισλαμιστής τρομοκράτης, τότε είναι πιθανό να εμπνεύστηκε από το Ισλαμικό Κράτος.

Ακόμα, είναι πιθανό ότι η πράξη του, ήταν μια πράξη εκδίκησης για τον θάνατο του αλ Μπαγκντάντι. Ήταν κάτι για το οποίο ο ISIS είχε προειδοποιήσει». Υπενθυμίζεται ότι ο αλ Μπαγκντάντι πέθανε φορώντας ένα γιλέκο με εκρηκτικά, τα οποία εξερράγησαν κατά τη διάρκεια επιδρομής των ΗΠΑ στη Συρία και έπειτα από τον εντοπισμό του σε καταυλισμό από Αμερικανούς πράκτορες, στις 26 Οκτωβρίου. Στη χθεσινή επίθεση, ο Καν, φορώντας ένα ψεύτικο γιλέκο «αυτοκτονίας», μαχαίρωσε πέντε ανθρώπους, πριν πέσει νεκρός από τις σφαίρες των αστυνομικών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις