Ταξιδιωτική οδηγία ΗΠΑ για Ελλάδα: Ο Πάιατ ξεκαθαρίζει

ΕΛΛΑΔΑ

Ταξιδιωτική οδηγία ΗΠΑ για Ελλάδα: Ο Πάιατ ξεκαθαρίζει

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: elenaliog.b

Ταξιδιωτική οδηγία ΗΠΑ για Ελλάδα: Για πάγιες συστάσεις κι όχι έκτακτη ταξιδιωτική οδηγία κάνει λόγο ο Αμερικανός πρέσβης.

30.11.2019 | 22:30

Ταξιδιωτική οδηγία ΗΠΑ για Ελλάδα: Για το θέμα που δημιουργήθηκε με τις οδηγίες για την εορταστική περίοδο τοποθετήθηκε ο Τζέφρι Πάιατ, τονίζοντας ότι πρόκειται για πάγιες συστάσεις κι όχι για κάποια έκτακτη ταξιδιωτική οδηγία. Παράλληλα, ο πρέσβης των ΗΠΑ στη χώρα μας ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα παραμένει στο επίπεδο ταξιδιωτικής οδηγίας «1», ήτοι στην πιο ασφαλή σχετική κατηγοριοποίηση του State Department. Η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα είχε εκφράσει φόβους για τρομοκρατικό χτύπημα στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων. Με ανακοίνωσή της η πρεσβεία αναφέρει πως κατά τη διάρκεια των εορτών τα μέτρα ασφάλειας στην Ελλάδα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα εξαιτίας συνεχιζόμενων απειλών από διεθνείς, όπως αναφέρει, τρομοκρατικές οργανώσεις, αλλά και μεμονωμένα άτομα.

Αν και η ανακοίνωση δεν αναφέρεται ευθέως σε εξτρεμιστές μουσουλμάνους, εντούτοις εκεί παραπέμπει, καθώς στο σχετικό κείμενο κάνει λόγο για «διεθνείς τρομοκράτες» ή άτομα που εμπνέονται από εξτρεμιστικές ιδεολογίες και στοχεύουν χριστουγεννιάτικες αγορές, όπως έχει γίνει στο παρελθόν σε πόλεις της Ευρώπης. Επιπλέον, ωριαία συνάντηση είχαν λίγες μέρες πριν, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο Τζέφρι Πάιατ, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις στο προσφυγικό και το ουκρανικό ζήτημα.

Ταξιδιωτική οδηγία ΗΠΑ για Ελλάδα: Η σχετική ανάρτηση στο Twitter
Δείτε ακόμα

Εξελίξεις από την επίθεση στο Λονδίνο: Ταυτοποιήθηκε ο δράστης – Καταδικασμένος για τρομοκρατία 

Exit mobile version