Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης – Μακρόν: Συζητήσεις για μεταναστευτικό και τουρκικές προκλήσεις
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης – Μακρόν: Συζητήσεις για μεταναστευτικό και τουρκικές προκλήσεις

Μητσοτάκης - Μακρόν: Ο Πρωθυπουργός του εξέθεσε την κατάσταση στο προσφυγικό/μεταναστευτικό και τον ενημέρωσε για τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Μητσοτάκης – Μακρόν: Στήριξη της Γαλλίας και της Ευρώπης ζήτησε ο πρωθυπουργός ενόψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε σήμερα αναλυτική τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. Ο Πρωθυπουργός του εξέθεσε την κατάσταση στο προσφυγικό/μεταναστευτικό και τον ενημέρωσε για τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Αναφέρθηκε επίσης, ειδικά στις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου μετά και την πρόσφατη υπογραφή Μνημονίου με τη Λιβύη.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε τη στήριξη της Γαλλίας και της Ευρώπης ενόψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου.«Είναι καιρός η Τουρκία να αναθεωρήσει επιτέλους τη στάση της και να συμμορφωθεί με τις επιταγές του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, προς όφελος της σταθερότητας και της συνεργασίας στην περιοχή». Έτσι κλείνει η ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, με την οποία απάντησε στους ισχυρισμούς για τις συντεταγμένες της τουρκικής υφαλοκρηπίδας που περιλαμβάνει η επίσημη επιστολή του Τούρκου μόνιμου αντιπροσώπου στον ΟΗΕ.

Μητσοτάκης – Μακρόν: Iσχυρισμοί – νομικά «αβάσιμοι»

Ισχυρισμοί που χαρακτηρίζονται από την ελληνική διπλωματία «νομικά αβάσιμοι, εσφαλμένοι και αυθαίρετοι» και ως εκ τούτου δεν παράγουν νόμιμα αποτελέσματα. Δεδομένου ότι πλέον η Αθήνα δεν είναι αντιμέτωπη με λόγια, αλλά με πράξεις, είναι άραγε ικανή αντίδραση το διάβημα του υπουργού Εξωτερικών στον Τούρκο πρεσβευτή στην Αθήνα; Αν και πρέπει να περιμένουμε να δούμε ποια θα είναι η συνέχεια, ελληνικές διπλωματικές πηγές υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα είναι πλέον υποχρεωμένη να αλλάξει στάση στο ζήτημα της Λιβύης. Έχει κάθε συμφέρον να ταχθεί επίσημα στο πλευρό της κυβέρνησης Χάφταρ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις