Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Γεννηματά για μεταναστευτικό: Η κριτική στην κυβέρνηση και η «προκλητικότητα της Τουρκίας»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά για μεταναστευτικό: Η κριτική στην κυβέρνηση και η «προκλητικότητα της Τουρκίας»

Γεννηματά για μεταναστευτικό: Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι χρειάζεται αποφασιστικότητα από την κυβέρνηση και ομοψυχία στο εσωτερικό για την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας.

Γεννηματά για μεταναστευτικό: Σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για τα εθνικά θέματα ζητά η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, επισημαίνοντας ότι «η προκλητικότητα της Τουρκίας έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Αυτή η ιστορία με τη Λιβύη πραγματικά είναι μία βάναυση καταπάτηση του διεθνούς δικαίου. Ανάμεσα στην Τουρκία και τη Λιβύη είναι η Κρήτη και κανείς αυτό δεν μπορεί να το παραβλέπει. Αρά χρειάζεται μεγάλη αποφασιστικότητα από την πλευρά της Κυβέρνησης και χρειάζεται ομοψυχία στο εσωτερικό. Φωνάζω εδώ και πάρα πολύ καιρό ότι πρέπει να διαμορφωθεί μία εθνική γραμμή και δυστυχώς δεν υπάρχει», τόνισε η κυρία Γεννηματά, μιλώντας στην εκπομπή «Αποτύπωμα» του ΣΚΑΪ με τον Παύλο Τσίμα.

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ άσκησε μάλιστα κριτική στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι «με έκπληξη είδα σε αυτή τόσο κρίσιμη περίοδο να δίνεται συνέντευξη από σύμβουλο του Κυριάκου Μητσοτάκη σε θέματα εθνικής ασφάλειας και να ανοίγει θέματα συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο. Εγώ πραγματικά έμεινα άφωνη, διότι όταν οι Τούρκοι κλιμακώνουν και έρχονται δικοί μας άνθρωποι, αρμόδιοι για τα θέματα αυτά και ανοίγουν τέτοια ζητήματα είναι σαν αν δίνουμε ένα μήνυμα ότι πολύ άνετα μπορείτε να συνεχίσετε αυτή την τακτική, εμείς ανεχόμαστε αυτή την προκλητικότητα και στο τέλος της ημέρας θα καθίσουμε σε ένα τραπέζι και θα συζητήσουμε όλα όσα θέτετε. Στέλνουμε ένα λάθος μήνυμα και θέλω να καταλάβω κιόλας τι εννοούμε συνεκμετάλλευση;».

Γεννηματά για μεταναστευτικό: Ολόκληρη η συνέντευξή της

Γεννηματά – Mητσοτάκης: Το κάλεσμα στον πρωθυπουργό

Σε αυτό το πλαίσιο, κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει εάν οι θέσεις του συμβούλου του απηχούν και τις δικές του θέσεις. «Σε κάθε περίπτωση επειδή τα πράγματα κάθε ημέρα δυσκολεύουν, καλό θα ήταν να πάρει την πρωτοβουλία και να υπάρξει επικοινωνία, συνάντηση, σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών να συζητήσουμε τα νέα δεδομένα και να χαράξουμε μία εθνική γραμμή. Για να αισθανθεί ο ελληνικός λαός ασφάλεια ότι οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου τουλάχιστον σε αυτό το θέμα μπορούν να συμφωνήσουν σε μία ενιαία γραμμή», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις