Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Βασίλισσα Ελισάβετ παραίτηση: Δημοσίευμα – «βόμβα» της Sun
ΚΟΣΜΟΣ

Βασίλισσα Ελισάβετ παραίτηση: Δημοσίευμα – «βόμβα» της Sun

Βασίλισσα Ελισάβετ παραίτηση: Σύμφωνα με τα βρετανικά δημοσιεύματα η Βασίλισσα εξετάζει το σχέδιο συνταξιοδότησης της στα 95.

Βασίλισσα Ελισάβετ παραίτηση: Αίσθηση έχουν προκαλέσει στη Βρετανία δημοσιεύματα που θέλουν τη Βασίλισσα Ελισάβετ έτοιμη να παραιτηθεί σε 18 μήνες και να παραδώσει το θρόνο στον πρίγκιπα Κάρολο. Η Βασίλισσα σε περίπου δύο χρόνια θα κλείσει τα 95 θα είναι δηλαδή στην ίδια ηλικία που ήταν ο σύζυγος της, Πρίγκιπας Φίλιππος, όταν εγκατέλειψε τα βασιλικά του καθήκοντα. Σε μια συνέντευξη με τον βασιλικό ανταποκριτή, ο Robert Jobson, πρώην ανώτερο μέλος του βασιλικού οίκου δήλωσε:

“Η Αυτής Μεγαλειότητα έχει επίγνωση της ηλικίας της και θέλει να σιγουρευτεί ότι όταν έρθει η ώρα, η μετάβαση του Στέμματος είναι απρόσκοπτη και χωρίς προβλήματα. Καταλαβαίνω ότι η Βασίλισσα έχει σκεφτεί πολύ το θέμα και πιστεύω ότι, αν είναι ακόμα ζωντανή στα 95, θα εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο να συνταξιοδοτηθεί και το να παραδώσει το θρόνο στον Πρίγκιπα Κάρολο”. Σύμφωνα με τους βασιλικούς κανόνες διαδοχής η Βασίλισσα Ελισάβετ δεν μπορεί να αποσυρθεί αν δεν παραιτηθεί αλλά μπορεί να εγκαταλείψει τα βασιλικά καθήκοντα της αν παρουσιάσει προβλήματα η υγεία της.Στην περίπτωση που η Βασίλισσα δεν θα μπορεί να εκτελέσει τα καθήκοντα της για λόγους υγείας , ορίζεται ένας Αντιβασιλέας.

Βασίλισσα Ελισάβετ παραίτηση: Διάδοχος του θρόνου ο Πρίγκιπας Κάρολος 

Αν συμβεί αυτό ο Αντιβασιλέας που θα οριστεί θα είναι ο πρωτότοκος γιος της, Πρίγκιπας Κάρολος ο διάδοχος του θρόνου. Αυτός θα αναλάβει τις ευθύνες της μητέρας του, μέχρι εκείνη να φύγει από τη ζωή.

Τα τελευταία χρόνια η βασίλισσα περιορίζει ολοένα και περισσότερο τα επίσημα καθήκοντά της, με τον Κάρολο να περνάει στο προσκήνιο και να αναλαμβάνει περισσότερες ευθύνες, αναφέρει το δημοσίευμα της Express UK

Ο Πρίγκιπας Κάρολος έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της βασιλικής κρίσης που ξέσπασε ύστερα από την συνέντευξη που έδωσε ο Πρίγκιπας Andrew στην Emiliy Maitlis του BBC την περασμένη εβδομάδα.

Βασίλισσα Ελισάβετ παραίτηση: Το σκάνδαλο με τον Πρίγκιπα Άντριου και η διαδοχή του θρόνου 

Πηγές του παλατιού μετά τον ενεργό ρόλο που έπαιξε στην υπόθεση και την αποφασιστική αντιμετώπιση της κρίσης, τον ονομάζουν “Βασιλιά υπό σκιά”. Αν και ο Πρίγκιπας της Ουαλίας ήταν στη Νέα Ζηλανδία εκείνη την περίοδο ασχολήθηκε ενεργά με τα γεγονότα.

Μάλιστα άνθρωποι κοντά στη βασιλική οικογένεια λένε ότι ο πρίγκιπας Κάρολος είναι εκείνος που είπε ότι μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε με την εμπλοκή του πρίγκιπα Άντριου στην υπόθεση Έπσταϊν , η μόνη λύση είναι να παραιτηθεί από τα καθήκοντα του, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας The Sun.

Στη βασιλική οικογένεια η σειρά με την οποία γεννιέται κάποιος, καθορίζει τη θέση που θα έχει στο θρόνο. Αν κάποιος προηγείται στη σειρά διαδοχής, τον ακολουθούν και τα παιδιά του. Αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά του πρίγκιπα Ουίλλιαμ και όχι τα παιδιά του πρίγκιπα Χάρι έχουν προτεραιότητα στη διαδοχή του θρόνου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις