Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Παρνασσός χιόνι: Στα λευκά το βουνό λίγο πριν τα Χριστούγεννα
ΕΛΛΑΔΑ

Παρνασσός χιόνι: Στα λευκά το βουνό λίγο πριν τα Χριστούγεννα

Παρνασσός χιόνι: Λίγες ημέρες πριν υποδεχτούμε τον Δεκέμβριο τα πρώτα χιόνια στον Παρνασσό έπεσαν και οι εικόνες που έρχονται στη δημοσιότητα είναι πραγματικά μαγευτικές.

Παρνασσός χιόνι: Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στον Παρνασσό και επιτέλους το τοπίο θυμίζει λίγο Χειμώνα. Το χιονοδρομικό κέντρο έχει αρχίσει ήδη τις ετοιμασίες προκειμένου να υποδεχθεί χιλιάδες επισκέπτες για χειμερινά σπορ. Τα πλάνα του «UpStories» μέσα από drone είναι πανέμορφα και μας… ανοίγουν την όρεξη για Χριστούγεννα με χιόνι. Το βουνό έχει «πασπαλιστεί» από το χιόνι, με το χιονοδρομικό κέντρο να είναι έτοιμο όπως κάθε χρόνο.

Ο Παρνασσός είναι από τα ομορφότερα βουνά της Ελλάδας, κατάφυτο από Κεφαλλονίτικα έλατα με πυκνή βλάστηση και σπάνια φυσική ομορφιά που γοητεύει τον επισκέπτη όλο το χρόνο. Στο βουνό αυτό λειτουργεί από Δεκέμβριο έως Απρίλιο, σε υψόμετρο 1.640-2.260 μέτρα, στις τοποθεσίες Κελλάρια και Φτερόλακα, το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, το μεγαλύτερο και τεχνολογικά αρτιότερα οργανωμένο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας μας.

Παρνασσός χιόνι: 23 πίστες περιμένουν τους φανατικούς του σκι

Επίσης το Κέντρο διαθέτει 23 πίστες, 7 χιονοδρομικές διαδρομές και 7 μονοπάτια, συνολικού μήκους περίπου 34 χιλιομέτρων. Οι πίστες είναι μήκους κατάβασης από 50μ. έως 4 χλμ. για αρχαρίους, μέσους και καλούς χιονοδρόμους. Για τους λάτρεις της περιπέτειας, υπάρχουν 12 εκτός πίστας “μαύρες” διαδρομές με πραγματικά βαθύ χιόνι και πολύ-πολύ αδρεναλίνη. Το Κέντρο διακρίνεται για τα υψηλά επίπεδα ασφαλείας στις εγκαταστάσεις, τα μηχανήματα και την εν γένει καλή λειτουργία του και πρωταγωνιστεί στις προτιμήσεις των χιονοδρόμων, καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στην Αθήνα, την Λαμία και την Πάτρα, ενώ οι εγκαταστάσεις, του επιτρέπουν την εξυπηρέτηση μεγάλου αριθμού επισκεπτών και χιονοδρόμων.

Εκτός των χιονοδρομικών εγκαταστάσεων υπάρχουν κτιριακές υποδομές όπου λειτουργούν καταστήματα μαζικής εστίασης και αναψυχής, ενοικίασης και πώλησης χιονοδρομικού εξοπλισμού, σχολών εκμάθησης χιονοδρομίας, καθώς και παροχής ιατρικών υπηρεσιών (πρώτων βοηθειών), με παρουσία γιατρού και νοσοκόμου.
Ακόμη, στη θέση «Κελλάρια 1950» λειτουργεί κατάστημα συντήρησης για σκι και snowboard, με τα πλέον εξελιγμένα τεχνολογικά μηχανήματα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις