Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ντουντελάνζ – ΑΠΟΕΛ 0-2: Πρόκριση για τους Κύπριους στους 32 του Europa League
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ντουντελάνζ – ΑΠΟΕΛ 0-2: Πρόκριση για τους Κύπριους στους 32 του Europa League

Ντουντελάνζ - ΑΠΟΕΛ 0-2: Πρόκριση για τους Κύπριους στη φάση των «32» του Europa League.

Ντουντελάνζ – ΑΠΟΕΛ 0-2Την πρόκρισή του στη φάση των «32» του Europa League, πανηγυρίζει από το βράδυ της Πέμπτης ο ΑΠΟΕΛ. Η ομάδα της Λευκωσίας φιλοξενείτο από τη Ντουντελάνζ στο Λουξεμβούργο και άνοιξε το σκορ με τον Μάτιτς στο 12ο λεπτό της αναμέτρησης με εύστοχη εκτέλεση εκτέλεση πέναλτι. Λίγα λεπτά μετά, ο Τάμαρι είχε δοκάρι για τους Κύπριους, ωστόσο η «σεμνή τελετή» έλαβε τέλος στο 43′ όταν ο Μερκής έκανε το 0-2 με καρφωτή κεφαλιά.

Η αποβολή του Πραξιτέλη Βούρου υποχρέωσε τον ΑΠΟΕΛ να παίξει με παίκτη λιγότερο στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά οι γαλαζοκίτρινοι άντεξαν κι έφυγαν με τη νίκη και την πρόκριση. Η Σεβίλλη είχε εξασφαλίσει την πρόκριση στους 32 πριν καν ξεκινήσει η αναμέτρηση με την Καραμπάγκ.

Ντουντελάνζ – ΑΠΟΕΛ 0-2: Η βαθμολογία του Group A

Στα της βαθμολογίας του πρώτου γκρουπ στη φάση των ομίλων του Europa League, ο ΑΠΟΕΛ έχει πάρει το προβάδισμα τριών πόντων από τη Καραμπάγκ. Έτσι λοιπόν, με εφτά πόντους κλείδωσε τη 2η θέση του α’ ομίλου και κατ’ επέκταση την μεγάλη επιτυχία της πρόκρισης στην μετά ομίλων φάση για δεύτερη φορά στην ιστορία του, μετά από τη σεζόν 2016-17 όταν έφτασε μέχρι τους «16» με προπονητή τον Τομάς Κρίστιανσεν. Όλα αυτά, επειδή βόλεψε τον ΑΠΟΕΛ και το αποτέλεσμα του άλλου ματς του α’ ομίλου, αφού η Σεβίλλη κέρδισε με 2-0 την Καραμπάχ στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» χάρις σε γκολ του Χιλ στο 62’ και του Νταμπούρ στο 93’.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις