Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νεκρή φάλαινα Κερατέα: Εντοπίστηκε στην παραλία
ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρή φάλαινα Κερατέα: Εντοπίστηκε στην παραλία

Νεκρή φάλαινα Κερατέα: Εντοπίστηκε από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου.

Νεκρή φάλαινα Κερατέα: Ιδιαίτερα σπάνιο φαινόμενο καταγράφηκε στην παραλία Κερατέα, όπου ξεβράστηκε νεκρή φάλαινα 15 μέτρων. Σε ανακοίνωση για το θέμα προχώρησε το υπουργείο Ναυτιλίας. Η νεκρή φάλαινα εντοπίστηκε από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου, οι οποίοι ενημέρωσαν με τη σειρά τους την αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική ταφή της. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά, έχει ειδοποιηθεί το Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών Πέλαγος ώστε να βγάλουν οι ειδικοί φωτογραφίες και να διαπιστώσουν τι ακριβώς συμβαίνει από επιστημονικής πλευράς. Μείζονος σημασίας κρίνεται το θέμα αφαίρεσης του κήτους από την παραλία, καθώς καταλαμβάνει τόσο μεγάλο όγκο που δεν μπορεί να το ανασύρει εύκολα μηχάνημα από την παραλία.

Δυστυχώς λίγους μήνες πριν, στις Φιλιππίνες, είχε εντοπιστεί νεκρή φάλαινα εξαιτίας των πλαστικών που πετάνε οι άνθρωποι. Στο στομάχι της φάλαινας που ξεβράστηκε σε παραλία οι ειδικοί εντόπισαν πλαστικές σακούλες βάρους 40 κιλών που προκάλεσαν το θάνατό της. Οι βιολόγοι και οι εθελοντές από το μουσείο D’ Bone Collector που πραγματοποίησαν τη νεκροτομή δήλωσαν σοκαρισμένοι από τα ευρήματά τους. Ανακοινώνοντας το αποτέλεσμα της νεκροψίας της φάλαινας που ξεβράστηκε νεκρή στις 19 Μαρτίου οι ειδικοί περιέγραψαν ότι ανάμεσα στα 40 κιλά σακούλες βρήκαν «16 σακούλες από ρύζι, 4 σακούλες από μπανάνες και αρκετές σακούλες για ψώνια».

Νεκρή φάλαινα από πλαστικό

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα πλαστικού που έχει βρεθεί σε φάλαινα. Είναι αηδιαστικό. Πρέπει να ληφθούν μέτρα κατά όσων συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τους ωκεανούς ως μεγάλες χωματερές» προστίθεται στην ανάρτηση στο Facebook. Οι φωτογραφίες που αναρτήθηκαν είναι «σκληρές» καθώς δείχνουν τις μεγάλες ποσότητες πλαστικού στο στομάχι της φάλαινας που πέθανε από «γαστρικό σοκ». Τον περασμένο Ιούνιο μια φάλαινα στην Ταϊλάνδη πέθανε αφού είχε καταπιεί περισσότερες από 80 πλαστικές σακούλες βάρους συνολικά περίπου 8 κιλών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις