Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / “Μαϊμού” ρούχα Θεσσαλονίκη: Έφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας σε εκθεσιακό χώρο
ΕΛΛΑΔΑ

“Μαϊμού” ρούχα Θεσσαλονίκη: Έφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας σε εκθεσιακό χώρο

"Μαϊμού" ρούχα Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 50χρονη που διέθετε μέσω καταστήματος σε ανώγειο οικοδομής, στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, χιλιάδες επώνυμα ρούχα και παπούτσια, που όμως ήταν «μαϊμού».

“Μαϊμού” ρούχα Θεσσαλονίκη: Μια… κολεξιόν, διαφορετική από τις άλλες, ανακάλυψαν οι άνδρες της Οικονομικής αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, στη συμπρωτεύουσα.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σε κατάστημα, ιδιοκτησίας γυναίκας επιχειρηματία, που λειτουργούσε και ως εκθεσιακός χώρος, βρήκαν και κατάσχεσαν σχεδόν όλα τα γυναικεία είδη που πουλούσε, επειδή ήταν απομιμήσεις γνωστών εταιριών! Καθώς η δραστηριότητα της απομίμησης των γυναικείων ειδών, από ενδύματα έως παπούτσια, τσάντες και άλλα γυναικεία αξεσουάρ είχε ξεκινήσει από το 2015, οι διεθνείς οίκοι που έπεσαν θύματα της αντιγραφής, υποστηρίζουν ότι τα διαφυγόντα κέρδη τους ανέρχονται σε περίπου 500.000 ευρώ!

Σε βάρος της γυναίκας ιδιοκτήτριας,  σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, κακουργηματικού χαρακτήρα για πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών για τη ρύθμιση της αγοράς προϊόντων, τα σήματα και τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Μέσω Facebook οι παραγγελίες

Η επιχειρηματίας, σύμφωνα με την Οικονομική Αστυνομία, “είχε δημιουργήσει σελίδες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέσω των οποίων προωθούσε απομιμητικά προϊόντα ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ. Η πώληση των ειδών αυτών γινόταν σε κατάστημα που διατηρούσε, το οποίο ήταν διαμορφωμένο και ως εκθεσιακός χώρος”.

Σε έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν στην οικία και στο κατάστημα από κλιμάκιο αστυνομικών της Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

2.765 τεμάχια απομιμητικών ειδών γνωστών εταιρειών,

τέσσερα σετ γνησιότητας με σήμα γνωστής εταιρείας,

πλήθος ετικετών με τα σήματα διάφορων εταιριών,

πιστοποιητικά αυθεντικότητας με τα σήματα διάφορων γνωστών εταιριών,

μεταλλικό λογότυπο γνωστής εταιρίας,

πλαστική διαφανής συσκευασία με σήμα γνωστής εταιρίας,

φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,

κινητό τηλέφωνο,

πλήθος επαγγελματικών καρτών επιχειρήσεων και χειρόγραφων σημειώσεων, που αφορούν σε προϊόντα, μάρκες, ποσά και τηλέφωνα.

Από το 2015 η δραστηριότητα

Η Αστυνομία συμπληρώνει ότι  η παράνομη δράση της ιδιοκτήτριας,  προσδιορίζεται τουλάχιστον από το Μάιο του 2015, ενώ το συνολικό ύψος των διαφυγόντων κερδών, σύμφωνα με τις έως τώρα πραγματογνωμοσύνες εκπροσώπων των διαλαμβανομένων εταιρειών, υπερβαίνει τις 459.985 ευρώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις