Σεισμός τώρα Κρήτη: Αισθητός στη μισή χώρα ο σεισμός – Πώς τον κατέγραψε σεισμογράφος

ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός τώρα Κρήτη: Αισθητός στη μισή χώρα ο σεισμός – Πώς τον κατέγραψε σεισμογράφος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Σεισμός τώρα Κρήτη: Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίστηκε στο θαλάσσιο χώρο 20 χλμ. νότια των Αντικυθήρων σε απόσταση 258 χλμ. νότια της Αθήνας.

27.11.2019 | 12:48

Σεισμός τώρα Κρήτη: Το σεισμογράφημα του δυνατού σεισμού μεγέθους 6,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε ανοιχτά της Κρήτης, δημοσίευσε ο γεωλόγος Χαράλαμπος Φασουλάς. Συγκεκριμένα, ο κ. Φασουλάς, ανέβασε μία φωτογραφία από το σεισμογράφημα, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook γράφοντας: «Το σεισμογράφημα του σεισμού που μας έπληξε πριν λίγο, μεγέθους περίπου 6,1 R. Ο σεισμός λόγω βάθους, φαίνεται ότι έγινε κοντά στο όριο των δυο πλακών και γι αυτό ίσως θα πρέπει να περιμένουμε και κάποιους μετασεισμούς. Σίγουρα πρέπει να περιμένουμε ακόμα κάποιες ώρες για να δούμε πως θα εξελιχθεί».

Επίσης, ο γεωλόγος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, δημοσίευσε ένα βίντεο με τη στιγμή της καταγραφής του φαινομένου γράφοντας: «Η καταγραφή εν εξελίξει του φαινομένου από το σεισμογράφο του ΜΦΙΚ». Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίστηκε στο θαλάσσιο χώρο 20 χλμ. νότια των Αντικυθήρων σε απόσταση 258 χλμ. νότια της Αθήνας. Ο σεισμός που έγινε αισθητός στο Ηράκλειο έχει εστιακό βάθος 30 χιλιόμετρα, ενώ προκάλεσε ζημιές σε μερικές περιοχές της Κρήτης. Οι σεισμολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί και ενημερώνουν πως ο σεισμός αυτός δεν έχει καμία σχέση με αυτόν της Αλβανίας.

Σεισμός τώρα Κρήτη: Οι σεισμολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί

Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίστηκε στο θαλάσσιο χώρο 20 χλμ. νότια των Αντικυθήρων σε απόσταση 258 χλμ. νότια της Αθήνας. Ο σεισμός που έγινε αισθητός στο Ηράκλειο έχει εστιακό βάθος 30 χιλιόμετρα, ενώ προκάλεσε ζημιές σε μερικές περιοχές της Κρήτης. Οι σεισμολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί και ενημερώνουν πως ο σεισμός αυτός δεν έχει καμία σχέση με αυτόν της Αλβανίας.

Σεισμός στην Αθήνα: Η αντίδραση παρουσιαστών και πολιτικών

Πολλές ήταν οι εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης στις οποίες αποτυπώθηκε τόσο ο σεισμός όσο και οι αντιδράσεις των παρουσιαστών σε αυτόν. Ο Γιώργος Παπαδάκης, η Σταματίνα Τσιμτσιλή και ο Άκης Παυλόπουλος ήταν στον αέρα του ΑΝΤ1, του Alpha και του Open αντίστοιχα, όταν συνέβη. Τόσο οι παρουσιαστές όσο και οι καλεσμένοι τους, κράτησαν όπως θα δείτε την ψυχραιμία τους.

Exit mobile version