Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σεισμός τώρα: “Δεν έχει σχέση με την Αλβανία”, λέει ο Λέκκας
ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός τώρα: “Δεν έχει σχέση με την Αλβανία”, λέει ο Λέκκας

Σεισμός τώρα: Η Πυροσβεστική δεν έχει δεχτεί καμία κλήση για βοήθεια ούτε στην Κρήτη ούτε στα Κύθηρα.

Σεισμός τώρα: Καθησυχαστικός εμφανίζεται ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας μετά το σεισμό ανοιχτά των Κυθήρων που έγινε αισθητός στη μισή Ελλάδα. Όπως είπε ο κ. Λέκκας μιλώντας στο iefimerida πρόκειται για ένα σεισμό πάνω στο ελληνικό τόξο, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Παράλληλα, ο κ. Λέκκας ξεκαθάρισε ότι ο σεισμός στην Ελλάδα δεν έχει την οποιαδήποτε σχέση με το σεισμό στην Αλβανία. Ενώ εκτίμησε ότι, επειδή το επίκεντρο είναι σε πολύ μεγάλο βάθος, δεν θα δώσει μετασεισμούς.

Ο σεισμός 5,8 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 9:23 πμ της Τετάρτης ανάμεσα στην Κρήτη και τα Κύθηρα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.  Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 74χλμ δυτικά από τα Χανιά και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 56χλμ. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και σύμφωνα με μαρτυρίες από τα Χανιά, διήρκεσε αρκετά δευτερόλεπτα. Η δόνηση έγινε αισθητή και στην Αθήνα.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει πληροφορίες για ζημιές.  Η Πυροσβεστική δεν έχει δεχτεί καμία κλήση για βοήθεια ούτε στην Κρήτη ούτε στα Κύθηρα. Ωστόσο, πυροσβέστες έχουν βγει στους δρόμους για να πραγματοποιήσουν ελέγχους.

Σεισμός τώρα: Ο Παπαζάχος στον ΑΝΤ
Σεισμός τώρα: Πώς αντέδρασαν στον ΑΝΤ1

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις