Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σεισμός τώρα Αθήνα: Σεισμός 6,1 Ρίχτερ – Γιατί είχε διάρκεια, οι πρώτες εικόνες
ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός τώρα Αθήνα: Σεισμός 6,1 Ρίχτερ – Γιατί είχε διάρκεια, οι πρώτες εικόνες

Σεισμός τώρα Αθήνα: Την ίδια ώρα, καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι αναφορικά για το εάν ο σεισμός μεταξύ Κρήτης και Κυθήρων σχετίζεται με τον πρόσφατο μεγάλο σεισμό 6,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Αλβανία.

Σεισμός τώρα Αθήνα: Σεισμός 6,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 09:23 με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στα Κύθηρα και στην Κρήτη, με τη δόνηση να γίνεται αισθητή ακόμα και στην Αθήνα.Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο σεισμός διήρκεσε πάνω από μισό λεπτό. Σύμφωνα με τον καθηγητή Γεωφυσικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Φίλιππο Βαλλιανάτο, ο οποίος μίλησε στο flashnews.gr, το εστιακό βάθος της δόνησης ήταν αυτό που συντέλεσε στο να γίνει ιδιαίτερα αισθητή για μεγάλη διάρκεια. «Δεν θα υπάρξει σημαντική μετασεισμική ακολουθία», συμπλήρωσε.

Την ίδια ώρα, καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι αναφορικά για το εάν ο σεισμός μεταξύ Κρήτης και Κυθήρων σχετίζεται με τον πρόσφατο μεγάλο σεισμό 6,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Αλβανία. Ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στο iefimerida.gr λίγα λεπτά μετά τη σεισμική δόνηση, ανέφερε ότι ο σεισμός αυτός μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης έγινε σε ιδιαίτερα μεγάλο βάθος και δεν αναμένεται να δώσει μετασεισμούς. «Πρόκειται για έναν σεισμό που έγινε πάνω στο ελληνικό τόξο», όπως είπε, «χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα». Παράλληλα, ο κ. Λέκκας ξεκαθάρισε ότι ο σεισμός στην Ελλάδα δεν έχει την οποιαδήποτε σχέση με τον σεισμό στην Αλβανία. Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο γνωστός σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας ο οποίος εμφανίστηκε καθησυχαστικός μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα». Σύμφωνα με τον ίδιο, ο σεισμός δεν εμπνέει καμία ανησυχία για περαιτέρω δονήσεις.

Σεισμός τώρα: Συνεχίζονται τα μαθήματα – Κλειστά σχολεία στην Κίσσαμο

Επέστρεψαν και πάλι στις τάξεις τους οι μαθητές των σχολείων του Ηρακλείου και των Χανίων – με εξαίρεση την περιοχή της Κισσάμου – οι οποίοι μετά την εκδήλωση του σεισμού, δόθηκε οδηγία να παραμείνουν στις αυλές. Στις δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Μανώλης Καρτσωνάκης, σημείωσε ότι μετά από ένα πρώτο έλεγχο των σχολείων από τους διευθυντές, με απόφαση των αντιπεριφερειαρχών Ηρακλείου και Χανίων, τα παιδιά αποφασίστηκε να παραμείνουν στα σχολεία και να ολοκληρώσουν κανονικά το πρόγραμμά τους, καθώς δεν υπάρχει αναφορά για ζημιές.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών οι σεισμογράφοι τους κατέγραψαν σφοδρή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 6.1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που προέρχεται από απόσταση 258 χλμ. ν. της Αθήνας. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 20 χλμ. ν. των Αντικυθήρων.

Σεισμός τώρα Κρήτη: Οι πρώτες εικόνες

Σεισμός τώρα Αθήνα: Κανένα πρόβλημα στα σχολεία της Αττικής

Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει για τα σχολεία της Αττικής μετά τον σεισμό νότια των Κυθήρων, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη. Σημειώνεται ότι ο κ. Πατούλης βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με το δήμαρχο Κυθήρων Ευστράτιο Χαρχαλάκη προκειμένου να ενημερώνεται για το αν υπάρχουν προβλήματα στο νησί, εξαιτίας της ισχυρής σεισμικής δόνησης.

Με εντολή του ιδίου, κλιμάκιο μηχανικών της Περιφέρειας που βρίσκεται στα Κύθηρα πραγματοποιεί αυτοψίες στα δημόσια κτίρια και στα σχολεία, προκειμένου να διαπιστώσει την κατάσταση των κτισμάτων. Πρόκειται για κλιμάκιο τεσσάρων μηχανικών της Περιφέρειας Αττικής που βρίσκεται στο νησί λόγω έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, και αυτή την ώρα υπό τον συντονισμό της αντιπεριφερειάρχη Νήσων Βασιλικής Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη πραγματοποιεί αυτοψίες σε όλα τα δημόσια κτίρια και στα σχολεία, για τυχόν ζημιές που έχουν προκληθεί από το σεισμό.

Σεισμός τώρα: Ο Δήμαρχος Κισσάμου για τον σεισμό 6,1 Ρίχτερ μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις