Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σεισμός Κρήτη: Υπήρξε συναγερμός για τσουνάμι
ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός Κρήτη: Υπήρξε συναγερμός για τσουνάμι

Σεισμός Κρήτη: «Ήταν μια προειδοποίηση επειδή ήταν μεγάλος και υποθαλάσσιος ο σεισμός που σημειώθηκε», τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Καλογερής.

Σεισμός ΚρήτηΛαχτάρησε η μισή Ελλάδα το πρωί της Τετάρτης από τον «σφοδρό», σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, σεισμό των 6,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 9:23 με επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο βορειοδυτικά της Κρήτης και νότια των Αντικυθήρων. Η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή, εκτός από την Κρήτη, σε περιοχές της Πελοποννήσου αλλά και στην Αττική στη σκιά του φονικού σεισμού των 6,4 Ρίχτερ της Αλβανίας.

Μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,1 Ρίχτερ στην θαλάσσια περιοχή, μεταξύ Κρήτης και Κυθήρων, υπήρξε προειδοποίηση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για ενδεχόμενο τσουνάμι. Όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Καλογερής μιλώντας στο neakriti.gr «ήταν μια προειδοποίηση επειδή ήταν μεγάλος και υποθαλάσσιος ο σεισμός που σημειώθηκε. Αυτό συμβαίνει για την πιθανότητα να υπάρξει τσουνάμι άνω του μισού μέτρου. Το Λιμεναρχείο βρέθηκε σε επιφυλακή αλλά δεν εκδηλώθηκε τίποτα».

Σεισμός Κρήτη: Οι καταστροφές που έχουν σημειωθεί

Ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Τάσος Κουρουπάκης, τόνισε πως μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί ζημιές στο κτίριο της Οικονομικής Εφορίας Χανιών όπου έπεσαν σοβάδες ενώ την ίδια ώρα ο δήμαρχος Κισσάμου, Γιώργος Μυλωνάκης επεσήμανε πως έχουν αναφερθεί πτώση σοβάδων και στο λύκειο της περιοχής. «Η αποτίμηση από το σεισμό είναι μέχρι στιγμής κάποιες μικρές ζημιές – όπως πτώση σοβάδων – στο λύκειο Κισσάμου ενώ έχουν δημιουργηθεί προβλήματα και σε κάποια ερειπωμένα κτίρια στο δήμο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μυλωνάκης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις