Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φωτιά σε ATM: Τα ξημερώματα στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας – Καταζητούνται οι ληστές
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά σε ATM: Τα ξημερώματα στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας – Καταζητούνται οι ληστές

Φωτιά σε ATM: Άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε ΑΤΜ τα ξημερώματα στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Φωτιά σε ATM: Άγνωστοι έβαλαν φωτιά ΑΤΜ τα ξημερώματα στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Οι επίδοξοι ληστές κατέστρεψαν το μηχάνημα που βρισκόταν έξω από υποκατάστημα τράπεζας, καθώς το πυρπόλησαν στη διάρκεια της νύχτας. Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για κεντρικό δρόμο της Αθήνας, δεν δίστασαν να προχωρήσουν σε αυτή τη πράξη, με την πυροσβεστική να δέχεται τηλεφώνημα και να σπεύδει στο σημείο.

Δύο οχήματα με επτά πυροσβέστες έφτασαν λίγο μετά στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπου έσβησαν τα ξημερώματα την φωτιά στο ΑΤΜ. Οι δράστες που πυρπόλησαν το μηχάνημα ανάληψης μετρητών, εξαφανίστηκαν πριν καταφτάσουν οι αστυνομικές δυνάμεις. Παραμένουν άγνωστα τα κίνητρα των δραστών, οι οποίοι και αναζητούνται.

Φωτιά σε ATM: Άλλο ένα περιστατικό πριν λίγες ημέρες στο Πικέρμι 

Την γνωστή εδώ και πολλά χρόνια στους υπευθύνους ασφαλείας των τραπεζών μέθοδο του ramming – του ξηλώματος, δηλαδή – ΑΤΜ χρησιμοποίησαν άγνωστοι τα ξημερώματα της Παρασκευής για να αδειάσουν μηχάνημα αυτόματης ανάληψης μετρητών στο Πικέρμι. Στόχος των αγνώστων έγινε ΑΤΜ στην πρόσοψη σούπερ μάρκετ επί της λεωφόρου Μαραθώνος. Οι άγνωστοι χρησιμοποίησαν ένα ΙΧ με το οποίο αρχικά εμβόλισαν το σημείο στο οποίο ήταν εγκατεστημένο το ΑΤΜ. Στη συνέχεια το τράβηξαν από εκεί, το ξήλωσαν και πήραν μαζί τους τις κασετίνες με άλλο όχημα διαφεύγοντας προς άγνωστη κατεύθυνση.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης άγνωστοι, με τοποθέτηση εμπρηστικών μηχανισμών, ανατίναξαν δύο ΑΤΜ σε Νέα Σμύρνη και Πατήσια. Η έκρηξη στο ΑΤΜ επί της οδού Πέτρας στη Νέα Σμύρνη σημειώθηκε περίπου στις 03.30 και ήταν πολύ ισχυρή, με αποτέλεσμα το μηχάνημα να καταστραφεί ολοσχερώς. Για την κατάσβεση της φωτιάς που προκλήθηκε επιχείρησαν έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα. Ανάλογο περιστατικό συνέβη στις 03.10 τα ξημερώματα και στα Πατήσια όπου άγνωστοι ανατίναξαν το ΑΤΜ, πυροδοτώντας αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό, προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές στο μηχάνημα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις