Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διάρρηξη σπιτιού Ηλιούπολη: Σύλληψη νεαρών – Αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα
ΕΛΛΑΔΑ

Διάρρηξη σπιτιού Ηλιούπολη: Σύλληψη νεαρών – Αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα

Διάρρηξη σπιτιού Ηλιούπολη: Οι συλληφθέντες, μαζί με συνεργούς τους, είχαν συγκροτήσει σπείρα που διέπραττε συστηματικά διαρρήξεις-κλοπές από οικίες στα νότια προάστια.

Διάρρηξη σπιτιού Ηλιούπολη: Συνελήφθησαν στην Ηλιούπολη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ ένας 23χρονος και ένας 26χρονος που φέρονται νωρίτερα να είχαν διαρρήξει διαμέρισμα στην ίδια περιοχή. Σύμφωνα με την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ηλιούπολης, οι συλληφθέντες, μαζί με συνεργούς τους, είχαν συγκροτήσει σπείρα που διέπραττε συστηματικά διαρρήξεις-κλοπές από οικίες στα νότια προάστια. Οι δύο δράστες, εκμεταλλευόμενοι την απουσία των ενοίκων, φέρονται ότι παραβίαζαν τις κεντρικές πόρτες ή τις μπαλκονόπορτες των οικιών, με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου και εισέβαλαν στο εσωτερικό τους.

Στη συνέχεια αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα αξίας. Έως τώρα έχουν εξιχνιαστεί έξι επιπλέον περιπτώσεις κλοπών από οικίες σε Ηλιούπολη, Αργυρούπολη και Γλυφάδα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Διάρρηξη σπιτιού: Βίντεο ντοκουμέντο από παλαιότερη διάρρηξη

Διάρρηξη σπιτιού Θεσσαλονίκη: Είδε του διαρρήκτες από τις κάμερες ασφαλείας

Ιδιοκτήτης διαμερίσματος είδε από τις κάμερες ασφαλείας διαρρήκτες να εισβάλλουν. Ειδικότερα, σε πολυκατοικία στην περιοχή της Μαρτίου πριν από τη στάση “Β. Όλγας”, επίδοξοι διαρρήκτες, τρύπωσαν σε διαμέρισμα, αλλά η εξέλιξη που περίμεναν ήταν πολύ διαφορετική από αυτή που πιθανότατα ανέμεναν. Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος βρισκόταν στην εργασία του. Ξαφνικά είδε από κάμερες ασφαλείας ότι μέσα στο σπίτι του είχαν εισβάλλει δύο άτομα. Κινητοποιήθηκε και ειδοποίησε την πεθερά του να καλέσει άμεσα την αστυνομία. Υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση της Άμεσης Δράσης.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της ΔΙΑΣ και έστησαν επιχείρηση για να συλλάβουν τους δράστες. Οι διαρρήκτες στην προσπάθειά τους να διαφύγουν ανέβηκαν στην ταράτσα. Εκεί όμως εγκλωβίστηκαν και οι αστυνομικοί τους πέρασαν χειροπέδες. Όπως είπε ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος, “οι δράστες έκαναν το σπίτι άνω κάτω με σκοπό να πάρουν ότι προλάβουν”. Εκτιμάται ότι πρόλαβαν να αρπάξουν κοσμήματα μικρής αξίας και περίπου 80 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, οι δράστες είναι αλλοδαποί. Αυτή τη στιγμή οι δράστες έχουν συλληφθεί και βρίσκονται στο τμήμα για προανάκριση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις