Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Βερολίνο διαδήλωση: Χιλιάδες αγρότες με τρακτέρ μπροστά στην στην Πύλη του Βραδεμβούργου
ΚΟΣΜΟΣ

Βερολίνο διαδήλωση: Χιλιάδες αγρότες με τρακτέρ μπροστά στην στην Πύλη του Βραδεμβούργου

Βερολίνο διαδήλωση: Oι αγρότες διαμαρτύρονται κυρίως για τους περιορισμούς που επιβάλλονται στην χρήση φυτοφαρμάκων.

Βερολίνο διαδήλωση: Χιλιάδες αγρότες με τα τρακτέρ τους καταφτάνουν σήμερα στην Πύλη του Βραδεμβούργου, στο κέντρο του Βερολίνου. Η μαζική κινητοποίηση των αγροτών γίνεται προκειμένου να συμμετάσχουν σε μεγάλη διαδήλωση κατά της δέσμης μέτρων για την αγροτική παραγωγή που παρουσίασε η γερμανική κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, οι αγρότες διαμαρτύρονται κυρίως για τους περιορισμούς που επιβάλλονται στην χρήση φυτοφαρμάκων, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και των αποθεμάτων νερού.

Είναι ενδεικτικό ότι στα μέτρα περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων και οριστική κατάργηση της χρήσης του παρασιτοκτόνου γλυφοσάτη από το 2023. Σύμφωνα με τους διοργανωτές της διαδήλωσης, στο Βερολίνο αναμένονται περισσότερα από 5.000 αγροτικά οχήματα και τουλάχιστον 10.000 διαδηλωτές που καταφθάνουν στην πρωτεύουσα από όλη την Γερμανία. Στους αυτοκινητοδρόμους κοντά στο Βερολίνο είχαν σχηματιστεί ήδη από χθες το βράδυ κομβόι έως και 20 χιλιομέτρων, ενώ η κυκλοφορία στις κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης διεξάγεται με εξαιρετική δυσκολία.

Βερολίνο διαδήλωση: Κινητοποίηση για την κλιματική αλλαγή

Eπιπλέον, έναν μήνα πριν, έγινε μεγάλη διαδήλωση για την κλιματική αλλαγή στο Βερολίνο από τους οικολόγους. Η οργάνωση Extinction Rebellion (XR, «Εξέγερση εναντίον της εξάλειψης»), ετοιμάστηκε να κλείσει κεντρικούς δρόμους του Βερολίνου, διαδηλώνοντας για το κλίμα. Οι οικολόγοι απαιτούσαν να αναληφθεί δράση για την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής και της επαπειλούμενης εξαφάνισης ειδών ζώων και φυτών. Στην κινητοποίηση αυτή κάλεσε η οργάνωση που ιδρύθηκε στη Βρετανία και αξιώνει οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να κηρύξουν «κατάσταση κλιματικής και οικολογικής έκτακτης ανάγκης» και να μειώσουν στο μηδέν ως το 2025 τις εκπομπές των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις