Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σεισμός Αλβανία: Η στιγμή που ο φονικός σεισμός “χτυπά” τη χώρα
ΨΑΧΝΟΥΝ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΥΣ

Σεισμός Αλβανία: Η στιγμή που ο φονικός σεισμός “χτυπά” τη χώρα

Σεισμός Αλβανία: Το ρολόι δείχνει 03:54 και 51 δευτερόλεπτα, όταν ο Εγκέλαδος "χτυπά" αλύπητα την Αλβανία, στερώντας ζωές και προκαλώντας ανυπολόγιστες καταστροφές.

Σεισμός Αλβανία: Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή που ο σεισμός των 6,4 Ρίχτερ σημειώνεται στην Αλβανία έρχεται στη δημοσιότητα. Το βίντεο που καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας και διαρκεί μόλις 37 δευτερόλεπτα δείχνει ένα ΙΧ να βρίσκεται παρκαρισμένο έξω από κατοικία στην περιοχή της Αλβανίας. Ξαφνικά, το αυτοκίνητο αρχίζει και κουνιέται από την σεισμική δόνηση που προκάλεσε μεγάλες καταστροφές σε αρκετές περιοχές.

Ο σεισμός κράτησε μόλις λίγα δευτερόλεπτα, ωστόσο ήταν αρκετά για να σκορπίσουν τον θάνατο στην Αλβανία, με την ιταλική «Corriere Della», που επικαλείται αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης να κάνει λόγο για εφτά νεκρούς.

Κατεστραμμένα κτίρια υπάρχουν, ωστόσο, και σε ακτίνα 150 περίπου χιλιομέτρων: από τη Λέζια στον Βορρά έως το Φίερι στον Νότο. Έως τώρα έχει αναφερθεί ότι έχουν καταρρεύσει οκτώ πολυκατοικίες στο Δυρράχιο και στα προάστια των Τιράνων. Πρόκειται για κτίρια που είχαν ανεγερθεί πριν από το 1990, αλλά και νεότερα.

Σεισμός Αλβανία: Σε σοκ η χώρα

Τα αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης, όπως αναφέρει η Corriere dela Serra, μιλούν για 6 -7 νεκρούς και πάνω από 325 τραυματίες. Όπως αναφέρουν, δεκάδες άτομα καταφθάνουν στα νοσοκομεία με κατάγματα και άλλους τραυματισμούς.

Κτίρια έχουν καταρρεύσει και εκατοντάδες άλλα έχουν υποστεί ζημιές. Ο μέχρι στιγμής απολογισμός δείχνει ότι ο σεισμός προκάλεσε εκτεταμένες υλικές ζημιές σε Τίρανα, Δυρράχιο, Φίερι και Λέζια. Πολλά κτίρια κατέρρευσαν στο Δυρράχιο, συμπεριλαμβανομένου ενός τριώροφου ξενοδοχείου.

Τα τρία πρώτα θύματα είναι κάτοικοι του Κούρμπιν, βόρεια των Τιράνων, όπου ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του όταν πανικοβλήθηκε και πήδηξε από το μπαλκόνι του σπιτιού του, ενώ δύο γυναίκες βρέθηκαν νεκρές κάτω από τα ερείπια κτιρίων. Το τέταρτο θύμα είναι ένας άνδρας που βρέθηκε κάτω από τα χαλάσματα ενός κτιρίου στην πόλη του Δυρραχίου. Άλλα δύο άτομα βρέθηκαν νεκρά κάτω από τα συντρίμμια. Πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για παιδιά.

Την ίδια ώρα δεκάδες είναι οι τραυματίες που έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία. Ο πρεσβευτής της Τουρκίας στην Αλβανία, δήλωσε πως μια ομάδα περίπου 20 Τούρκων υπηκόων διασώθηκε από ένα ξενοδοχείο που υπέστη ζημιές από τον σεισμό. Όπως δήλωσε στο CNN- Turk ο Αχμέτ Γιορούκ, οι Τούρκοι διέμεναν σε ξενοδοχείο του Δυρραχίου, μία από τις περιοχές που επλήγησαν πιο έντονα από τον σεισμό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις