Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Παραβίαση εναέριου χώρου – Ουάσινγκτον: Λευκός Οίκος και Καπιτώλιο σε συναγερμό για 30 λεπτά
ΚΟΣΜΟΣ

Παραβίαση εναέριου χώρου – Ουάσινγκτον: Λευκός Οίκος και Καπιτώλιο σε συναγερμό για 30 λεπτά

Παραβίαση εναέριου χώρου - Ουάσινγκτον: Ο συναγερμός διήρκησε περίπου 30 λεπτά, ενώ σχεδόν ταυτόχρονα αεροπορικές δυνάμεις των ΗΠΑ απογειώθηκαν άμεσα για να αναχαιτίσουν ένα «μη ανταποκρινόμενο αεροσκάφος».

Παραβίαση εναέριου χώρου – Ουάσινγκτον: Συναγερμός σήμανε σήμερα το πρωί στην Ουάσινγκτον των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, λόγω ενός αεροπλάνου που παραβίαζε τους όρους πτήσης με τις αρχές να κλείνουν τον Λευκό Οίκο και να δίνουν σήμα εκκένωσης στο Καπιτώλιο. Ύστερα από λίγο ωστόσο δόθηκε λήξη συναγερμού. Ο συναγερμός διήρκησε περίπου 30 λεπτά, ενώ σχεδόν ταυτόχρονα αεροπορικές δυνάμεις των ΗΠΑ απογειώθηκαν άμεσα για να αναχαιτίσουν ένα «μη ανταποκρινόμενο αεροσκάφος» που εισήλθε στον εναέριο χώρο της περιοχής.

Σύμφωνα με τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, αξιωματικοί της αστυνομίας και των μυστικών υπηρεσιών βρίσκονταν στα δύο μέρη.  Το προσωπικό ασφαλείας του Λευκού Οίκου έδωσε οδηγίες και πολλά μέλη της ομάδας Τύπου του Λευκού Οίκου κλήθηκαν να παραμείνουν σε αίθουσα ενημέρωσης μέχρι τη λήξη του συναγερμού. Μάλιστα όπως αναφέρει πηγή της Αστυνομίας στο Καπιτώλιο, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε εξαιτίας της πτήσης «αεροσκάφους χωρίς άδεια πτήσης» κοντά στην Ουάσινγκτον. Η Υπηρεσία Εναέριας Κυκλοφορίας δεν είχε καμία επαφή με το αεροσκάφος, δήλωσε η ίδια πηγή. Την ίδια ώρα, το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC ανέφερε, ότι μαχητικά αεροσκάφη απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση Andrews. Οι δημοσιογράφοι που βρίσκονται στην αίθουσα Τύπου του Λευκού Οίκου, έλαβαν εντολή να παραμείνουν στο εσωτερικό τους κτιρίου, ενώ παρόμοιες εντολές δόθηκαν και στο Καπιτώλιο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις