Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Στάση εργασίας μετρό Πέμπτη: Αναστέλλονται οι στάσεις Πέμπτη 28/11 και Παρασκευή 29/11
ΕΛΛΑΔΑ

Στάση εργασίας μετρό Πέμπτη: Αναστέλλονται οι στάσεις Πέμπτη 28/11 και Παρασκευή 29/11

Στάση εργασίας μετρό Πέμπτη: Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους την απόφαση έλαβαν μετά τις δεσμεύσεις της ηγεσίας της ΣΤΑΣΥ για άμεση εξόφληση των απλήρωτων δεδουλευμένων τους.

Στάση εργασίας μετρό Πέμπτη: Οι συνδικαλιστές της Αττικό Μετρό ανέστειλαν τις στάσεις εργασίας που είχαν εξαγγείλει στο μετρό για την Πέμπτη και την Παρασκευή. Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους την απόφαση έλαβαν μετά τις δεσμεύσεις της ηγεσίας της ΣΤΑΣΥ για άμεση εξόφληση των απλήρωτων δεδουλευμένων τους. Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους την απόφαση έλαβαν μετά τις δεσμεύσεις της ηγεσίας της ΣΤΑΣΥ για άμεση εξόφληση των απλήρωτων δεδουλευμένων τους.

Οι εργαζόμενοι προβαίνουμε στην παραπάνω απόφαση, θέλοντας για άλλη μια φορά να δείξουμε καλή πίστη προς όλους, αποδεικνύοντας έτσι την ωριμότητα μας ως σωματείο. Ωστόσο ως οφείλουμε, θέλοντας να υπερασπιστούμε τα εργασιακά μας δικαιώματα, παραμένουμε σε εγρήγορση για την πρακτική υλοποίηση των συμφωνηθέντων όπως αυτά απορρέουν από την εν ισχύ συλλογική σύμβαση εργασίας».

Στάση εργασίας μετρό Πέμπτη: Η σχετική ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων

Yπενθυμίζεται ότι το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, είχε ανακοινώσει από την περασμένη εβδομάδα, πως με ευθύνη της διοίκησης των Σταθερών Συγκοινωνιών (ΣΤΑ.ΣΥ), θα κατέβουν σε στάσεις εργασίας την προσεχή Πέμπτη (28/11) και Παρασκευή (29/11).  Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι του Μετρό θα ξεκινούσαν τις κινητοποιήσεις τους με στάσεις εργασίας, καθώς ζητούσαν δεδουλευμένα 6 μηνών «τα οποία απορρέουν από την συλλογική τους σύμβαση εργασίας».

Τόνιζαν μάλιστα πως έχει υπογραφεί η πλήρης εφαρμογή των υποχρεώσεων προς τους υπαλλήλους, αλλά ακόμη δεν έχουν λάβει τα οφειλόμενα.  Μάλιστα όπως είχε ανακοινωθεί την Πέμπτη θα γινόντουσαν δύο στάσεις εργασίας. Η πρώτη θα γινόταν από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9 το πρωί και η δεύτερη από τις 9 το βράδυ ως τη λήξη της βάρδιας. Όσον αφορά την Παρασκευή, θα γινόταν μία 4ωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι ως τις 4 το πρωί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις