Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κωνσταντίνος Πατέρας παραίτηση: Με παρέμβαση Μαξίμου από το νοσοκομείο Καρδίτσας
ΕΛΛΑΔΑ

Κωνσταντίνος Πατέρας παραίτηση: Με παρέμβαση Μαξίμου από το νοσοκομείο Καρδίτσας

Κωνσταντίνος Πατέρας παραίτηση: Με παρέμβαση Μαξίμου η παραίτηση του Κωνσταντίνου Πατέρα από το νοσοκομείο Καρδίτσας.

Κωνσταντίνος Πατέρας παραίτηση: Την παραίτησή του υπέβαλε ο διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας Κωνσταντίνος Πατέρας. Ο 80χρονος πρώην πλέον διοικητής παραιτήθηκε μετά από παρέμβαση Μαξίμου. Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν κοινή απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια να γίνει δεκτή η παραίτηση του κ. Πατέρα. Ο Κωνσταντίνος Πατέρας υπήρξε στο παρελθόν στέλεχος του ΛΑ.ΟΣ και στη συνέχει των ΑΝ.ΕΛ, από όπου παραιτήθηκε το 2016. Νωρίτερα για διορθώσεις όπου υπάρχουν αστοχίες όσον αφορά τα πρόσωπα που επελέγησαν για τις θέσεις των διοικητών των νοσοκομείων είχε προαναγγείλει στον ΘΕΜΑ 104,6 ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Σύμφωνα με το βιογραφικό το οποίο συνόδευε την υποψηφιότητά του στις εκλογές του 2007 με τη ΝΔ, ο κ. Πατέρας είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με 8 χρόνια Μεταπτυχιακές σπουδές, στην Αγγλία με υποτροφία του ΙΚΥ και στη Φιλοσοφική Σχολή του Παν/μίου Αθηνών. Επίσης δίδαξε στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Παν/μίου Θεσσαλίας ως καθηγητής με το Ν.407. Το 2016 αποχώρησε από τους ΑΝΕΛ.

Ο κ. Πατέρας, υπενθυμίζουμε, είχε αποχωρήσει το 2016 από τους ΑΝΕΛ με επιστολή του προς τον Πάνο Καμμένο. Η εκπρόσωπος του κόμματος, Μανταλένα Παπαδοπούλου, είχε πει τότε πως «ο κ. Πατέρας ζητούσε να διοριστεί διοικητής νοσοκομείου χωρίς να έχει τα προσόντα».

Ο πολιτευτής με τη Νέα Δημοκρατία, Γιώργος Αδαμούλης, έκανε λόγο για επιβράβευση του γυρολόγου.

Ο Κωνσταντίνος Τσίγκας, αναπληρωτής γραμματέας Επιστημονικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας, επί σειρά ετών πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Τρικάλων και ένθερμος υποστηρικτής του Κυριάκου Μητσοτάκη, με ανάρτησή του στο facebook μίλησε ανοιχτά για ξεπούλημα, αχαριστία, επιβράβευση των πολιτικών γυρολόγων και bonus της γενιάς των 80plus, σχολιάζοντας ακόμη και την ηλικία του νέου διοικητή.

Κωνσταντίνος Τσίγκας: Υπήρχαν κι άλλοι πολλοί αξιόλογοι άνθρωποι

Ο Κωνσταντίνος Τσίγκας έκανε δηλώσεις σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Λέσχη 97,6», όπου μεταξύ άλλων τόνισε: Μπορεί και να είχε το καλύτερο βιογραφικό, δεν αντιλέγω. Ήταν ένας διαγωνισμός μη αξιοκρατικός, μπορούσαν να τοποθετήσουν έτσι όποιον θέλανε. Υπήρχε δέσμευση ότι η ΝΔ θα κυβερνήσει με αξιοκρατία, δεν θα έχει πολιτευτές άνω των 65 ετών και πολλά ακόμα, αλλά βλέπουμε ότι δεν ισχύουν. Ο τρόπος με τον οποίο λειτούργησε εδώ η κυβέρνηση με απογοητεύει, ενώ υποσχέθηκε αριστεία και αξιοκρατία, τοποθετεί σε τέτοιες θέσεις συνταξιούχους».

Γκρίνιες και από τη ΝΟΔΕ Τρικάλων

Ο πρόεδρος της, Κώστας Τρέλλης, δήλωσε πως δεν ρωτήθηκε η τοπική παράταξη και πως στη συνάντηση που θα έχει στην Αθήνα την Παρασκευή με κεντρικά στελέχη της ΝΔ θα μεταφέρει τη δυσαρέσκεια που υπάρχει: «Στην επιλογή των διοικητών δεν ρωτήθηκε ούτε η ΝΟΔΕ ούτε ο πρόεδρος της. Το βάρος της απόφασης πέφτει στην επιτροπή η οποία ήταν αρμόδια για την επιλογή. Κάποιοι αυτή τη στιγμή ‘πυροβολούν’ την ΝΟΔΕ. Εγώ θα ήθελα να πω σε αυτό, είναι καλή η ΝΟΔΕ για την επιτυχία όλων των εκλογών του ’19 και τα φέραμε όλα με επιτυχία εις πέρας, αλλά τώρα για επιλογές που δεν βαραίνουν τη ΝΟΔΕ βγαίνουν και τη χτυπάνε”.

Ταμήλος: Εγώ είμαι τώρα 62 ετών άρα έχω πολλά… περιθώρια ακόμα

Ο Μιχάλης Ταμήλος δήλωσε: «Εμένα και να με πείραξε κάτι, είναι προσωπικό μου θέμα. Θα δεχθούμε τις επιλογές όπως γίναν, αλλού μπαίνουν νέοι αλλού μπαίνουν έμπειροι. Πάντως βλέπω ότι τα… όρια μου για μελλοντική αξιοποίηση επεκτείνονται, μιας και εγώ είμαι τώρα 62 ετών άρα έχω πολλά… περιθώρια ακόμα».

Τι απάντησε ο Κώστας Πατέρας πριν την παραίτηση

Ο καθηγητής, πρώην υποψήφιος βουλευτής και στέλεχος της ΝΔ, Κώστας Πατέρας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «FM 100 Ράδιο Ζυγός» και στους δημοσιογράφους, Δημήτρη Παδιό και Γιάννη Πιτσογιάννη, απάντησε πως κάθε κριτική στο πρόσωπο του είναι καλοδεχούμενη, αυτό όμως δεν σημαίνει πως μπορεί να ανέχεται και να απαντάει σ’ αυτούς που εξαπολύουν λάσπη εναντίον του.

«Εγώ ποτέ δεν έφυγα από τη ΝΔ, πάντα εκεί ανήκα, πάντα εκεί ήταν το σπίτι μου, το κόμμα ήταν αυτό που με έδιωξε. Δεν κρατώ κακία σε κανένα απ’ αυτούς που εξαπολύουν ύβρεις απέναντι μου, ο καθένας μας έχει την δική του ιστορία και στο κόμμα και στην τοπική κοινωνία», απάντησε ο κ. Πατέρας, για να συνεχίσει λέγοντας πως το δικό του βιογραφικό ήταν το πιο βαρύ έναντί όλων όσων είχαν καταθέσει την σχετική αίτηση και πως γνώριζε από αρκετά νωρίς πως αυτή την φορά θα αξιοποιηθεί.

Δήλωσε επίσης πως έχει ξεκάθαρη εικόνα για την λειτουργία του νοσοκομείου της Καρδίτσας, αναγνωρίζοντας τα προβλήματα και τις ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά που υπάρχουν και σ’ αυτό, τονίζοντας όμως πως εκεί υπάρχει εργασιακή ειρήνη και όχι ένταση μεταξύ των εργαζομένων, όπως συμβαίνει στο Νοσοκομείο Τρικάλων. Ο ίδιος τόνισε πως από πλευράς του, θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το νοσοκομείο να λειτουργεί άψογα και υποδειγματικά, προσφέροντας υψηλού επιπέδου ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες στους ασθενείς, γνωρίζοντας πως ο τομέας της υγείας είναι ένας ιδιαίτερα ευαίσθητος τομέας, που έχει άμεση επαφή με τον παράγοντα άνθρωπο.

Τέλος ο κ. Πατέρας διευκρίνισε πως θα κρατήσει τον μισθό του διοικητή από την σύνταξη που παίρνει τώρα, τονίζοντας πως θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα, αμέσως μετά την υπογραφή του ΦΕΚ, σε σχετικά σύντομο διάστημα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις