Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κινέτα – Γηρυόνης: Δορυφόρος απεικονίζει με φωτογραφία τις καταστροφικές πλημμύρες
ΕΛΛΑΔΑ

Κινέτα – Γηρυόνης: Δορυφόρος απεικονίζει με φωτογραφία τις καταστροφικές πλημμύρες

Κινέτα - Γηρυόνης: Η φωτογραφία αποκαλύπτει την αλλαγή του χρώματος της επιφάνειας της θάλασσας από τις απορροές των χειμάρρων στην περιοχή.

Κινέτα – Γηρυόνης: Την Κινέτα φωτογράφισε ο ευρωπαϊκός δορυφόρος Sentinel-2, ο οποίος πέρασε τη Δευτέρα πάνω από την Ελλάδα μετά το πέρασμα του μετώπου της κακοκαιρίας «Γηρυόνης», που προκάλεσε πλημμύρες στη Δυτική Αττική και στην Ανατολική Κορινθία. Η φωτογραφία αποκαλύπτει την αλλαγή του χρώματος της επιφάνειας της θάλασσας από τις απορροές των χειμάρρων στην περιοχή, ενώ διακρίνονται και οι καμένες εκτάσεις στην Κινέτα από τη μεγάλη πυρκαγιά Ιουλίου του 2018.

Όπως επισημαίνει η μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, «για ακόμη μια φορά έπειτα από μεγάλες δασικές πυρκαγιές έχουμε σοβαρά προβλήματα καθιζήσεων και πλημμυρών, κάτι που δείχνει το μεγάλο περιβαλλοντικό και κοινωνικό αντίκτυπο των πυρκαγιών». Όπως φαίνεται και από φωτογραφίες από drone το πέρασμα της κακοκαιρίας «Γηρυόνης» τα ξημερώματα της Δευτέρας από την Αττική ήταν «σαρωτικό». Οι καταστροφές στην Κινέτα είναι πολύ μεγάλες με δρόμους να υποχωρούν και να μετατρέπονται σε ορμητικούς χειμάρρους με τα νερά να μπαίνουν μέσα σε σπίτια και επιχειρήσεις. Το βίντεο  που ακολουθεί αποτυπώνει το μέγεθος της καταστροφής.

Αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά και έχουν καταλήξει το ένα πάνω στο άλλο με τις λάσπες να έχουν γεμίσει αρκετούς δρόμους της Κινέτας. Άλλα αυτοκίνητα έχουν καλυφθεί από τα ξύλα και τα άλλα φερτά υλικά που κατέβηκαν από τα Γεράνια όρη που κάηκαν στη φωτιά του 2018. Σε αρκετά σημεία, δε, οι δρόμοι έχουν «εξαφανιστεί» από τη δύναμη των νερών που σάρωσαν την περιοχή ξυπνώντας μνήμες από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2018.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις