Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας 2020: Αντίθετος ο ΣΥΡΙΖΑ – «Θα καταψηφίσουμε την πρόταση της κυβέρνησης», λέει ο Βερναρδάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας 2020: Αντίθετος ο ΣΥΡΙΖΑ – «Θα καταψηφίσουμε την πρόταση της κυβέρνησης», λέει ο Βερναρδάκης

Εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας 2020: «Θα καταψηφίσουμε την πρόταση της κυβέρνησης για τον τρόπο εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας και θα στηρίξουμε την δική μας», ανέφερε ο Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας 2020Αντίθετα ως προς την πρόταση της κυβέρνησης που αφορά στον τρόπο εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας τάχθηκε τη Δευτέρα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Χριστόφορος Βερναρδάκης. «Θα καταψηφίσουμε την πρόταση της κυβέρνησης για τον τρόπο εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας και θα στηρίξουμε την δική μας», σημείωσε ο κ. Βερναρδάκης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Ελλάδα 94,3».

Αναφερόμενος, εξάλλου, στο προσφυγικό, ο κ. Βερναρδάκης ανέφερε πως «η διαδικασία αιτούντων ασύλου που ακολουθείται, γίνεται με διαδικασίες τέτοιες που έχει ως αποτέλεσμα να καταπατώνται ανθρώπινα δικαιώματα». «Υπάρχουν καταγγελίες ότι απορρίπτονται χωρίς καν να εξεταστούν αιτήσεις ασύλου και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα σε ότι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα και αυτό φαίνεται όταν ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι πλέον δεν υπάρχουν πρόσφυγες αλλά μόνο μετανάστες», επισήμανε – μεταξύ άλλων – ο Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας 2020: Ποια πρόσωπα έχουν προβάδισμα

Η συζήτηση έχει ήδη αρχίσει παρασκηνιακά και τα ονόματα που πέφτουν στο τραπέζι, διαδέχονται το ένα το άλλο. Μερίδα στελεχών της ΝΔ προκρίνει την υποψηφιότητα του Κώστα Καραμανλή αλλά και του Αντώνη Σαμαρά, των δύο πρώην πρωθυπουργών της Νέας Δημοκρατίας. Ο υπουργός επικρατείας και στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γιώργος Γεραπετρίτης, δηλώνει ότι θα είναι «πέρα από πολιτικά στεγανά ο νέος πρόεδρος Δημοκρατίας», κάτι που σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός δεν προσανατολίζεται μέχρι στιγμής σε μια υποψηφιότητα αμιγώς πολιτική και πολύ περισσότερο προερχόμενη από τα κομματικά του σπλάχνα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις