Ρουμανία: Ανατράπηκε πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα με 14.600 πρόβατα

ΚΟΣΜΟΣ

Ρουμανία: Ανατράπηκε πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα με 14.600 πρόβατα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Ρουμανία: Τα 21 μέλη του πληρώματος είναι όλοι καλά - Μεγάλη επιχείρηση για τη διάσωση των προβάτων.

25.11.2019 | 10:55

Ρουμανία: Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης προβάτων έλαβε χώρα χθες στη νοτιονατολική Ρουμανία, στα ανοιχτά του λιμανιού Μιντία. Ο λόγος 14.600 πρόβατα, που βρίσκονταν μέσα σε πλοίο που πήρε κλίση έξω από το λιμάνι. Στρατιώτες, αστυνομικοί και δύτες ενίσχυσαν τα σωστικά συνεργεία που προσπαθούσαν να ρυμουλκήσουν το πλοίο πίσω στο λιμάνι. Τα 21 μέλη του πληρώματος, 20 Σύροι και ένας Λιβανέζος, είναι καλά στην υγεία τους και έχουν ήδη μεταφερθεί στην ξηρά. Οι λόγοι ανατροπή του πλοίου, που φέρει σημαία του Παλάου και κατευθυνόταν στη Σαουδική Αραβία, παραμένουν ακόμη άγνωστοι.

Η Ρουμανία έχει την τρίτη μεγαλύτερη σε μέγεθος εκτροφή προβατοειδών στην Ευρωπαϊκή Ένωση και είναι από από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς προβάτων στις αραβικές χώρες. Τα δύο τελευταία χρόνια έχουν εξαχθεί συνολικά 2 εκατομμύρια πρόβατα, κυρίως στην Ιορδανία, τη Λιβύη και τον Λίβανο.

Ρουμανία: Καταγγελίες από τους ακτιβιστές

Για τις συνθήκες μεταφοράς των ζώων δια θαλάσσης έχουν υπάρξει καταγγελίες από τους ακτιβιστές. Οι τελευταίοι αποκαλούν «πλοία του θανάτου» τα πλοία μεταφοράς των προβάτων. Μεταξύ άλλων, έχουν αναφέρει περιπτώσεις όπου χιλιάδες πρόβατα πέθαναν από τη δίψα ή στην κυριολεξία ψήθηκαν ζωντανά το καλοκαίρι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Οι Βρυξέλλες έχουν ζητήσει να γίνει έρευνα για τις πρακτικές που ακολουθεί η Ρουμανία και απειλούν τη χώρα με κυρώσεις αν διαπιστωθεί ότι παραβιάζεται συστηματικά η ευρωπαϊκή νομοθεσία για την ορθή μεταχείριση των ζώων.

Exit mobile version