Πλημμύρες Γαλλία – Ιταλία: Τέσσερις νεκροί, τεράστιες καταστροφές

ΚΟΣΜΟΣ

Πλημμύρες Γαλλία – Ιταλία: Τέσσερις νεκροί, τεράστιες καταστροφές

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: intern1

Πλημμύρες Γαλλία - Ιταλία: Η καταρρακτώδης βροχή είχε ως αποτέλεσμα την υπερχείλιση ποταμών.

25.11.2019 | 11:36

Πλημμύρες Γαλλία – Ιταλία: Στους τέσσερις ανέβηκε ο αριθμός των θυμάτων από τις φονικές πλημμύρες στη νοτιοανατολική Γαλλία, μετά τον εντοπισμό των σορών ενός ζευγαριού ηλικίας γύρω στα 70, το αυτοκίνητο του οποίου παρασύρθηκε από τα νερά, ενώ αγνοείται ακόμα ένας 77χρονος άνδρας. Οι πλημμύρες, που έπληξαν από την Παρασκευή νοτιοανατολικές περιοχές της Γαλλίας, προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές με νεκρούς παρέσυραν αυτοκίνητα, μετέτρεψαν δρόμους σε ποτάμια, ενώ εθεάθησαν άτομα να κάνουν… καγιάκ σε αυτοκινητόδρομο!

Ένας νεκρός βρέθηκε σε χωριό κοντά στην Κυανή Ακτή της Γαλλίας, λίγο μετά τη διάσωσή του από σωστική λέμβο με τρεις πυροσβέστες και τρεις πολίτες που ανατράπηκε, ενώ αγνοείται ένας εκ των επιβαινόντων. Βίντεο που πρόβαλαν γαλλικά δίκτυα μαρτυρούν την έκταση της καταστροφής. Η σφοδρή κακοκαιρία προκάλεσε και σοβαρά προβλήματα και στις συγκοινωνίες, που διακόπηκαν μεταξύ της Νίκαιας και της Τουλόν έξω από το Μασσαλία, ενώ τα τρένα από το Παρίσι με προορισμό τη Νίκαια σταμάτησαν στη Μασσαλία. Σε κάποιες περιοχές της νοτιανατολικής Γαλλίας υπολογίζεται ότι μέσα σε δύο 24ωρα έβρεξε όσο σε δύο με τρεις μήνες.

Πλημμύρες Γαλλία – Ιταλία: Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους – Ποτάμια υπερχείλισαν

Ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ, ο οποίος επισκέφθηκε τη νομαρχία Βαρ την Κυριακή, διαβεβαίωσε αφού συναντήθηκε με πληγέντες ότι πλέον «ο κίνδυνος έχει ξεπεραστεί, είναι πίσω μας», καθώς οι πλημμύρες υποχωρούν και η ένταση των βροχοπτώσεων έχει μειωθεί τις τελευταίες ώρες.

Ποτάμια υπερχείλισαν στη νοτιοανατολική Γαλλία, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές ζημιές, καθώς σπίτια πλημμύρισαν και δέντρα, οχήματα και βάρκες παρασύρθηκαν από ορμητικούς χειμάρρους. Οι βροχοπτώσεις συνεχίζονται σήμερα στην περιοχή, με μικρότερη ένταση.

Πλημμύρες σημειώθηκαν και στην Ιταλία 

Νεκρή βρέθηκε στην Ιταλία μια γυναίκα το αυτοκίνητο της οποίας παρασύρθηκε από τα νερά ποταμού. Μια γυναίκα 52 ετών έχασε τη ζωή της σήμερα λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει την Ιταλία, καθώς τον αυτοκίνητό της παρασύρθηκε από τα φουσκωμένα νερά ενός ποταμού που υπερχείλισε. Μετά από πολύωρες έρευνες, το πτώμα της άτυχης γυναίκας βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητο.

Δύο άλλα πρόσωπα που επέβαιναν στο όχημα κατάφεραν να βγουν από αυτό εγκαίρως και να σωθούν. Στο μεταξύ, η SIAS, η διαχειρίστρια εταιρεία της οδογέφυρας, τμήμα της οποίας κατέρρευσε κοντά στη Σαβόνα σήμερα το απόγευμα, έκανε γνωστό ότι δεν έχουν αναφερθεί θύματα από την καταστροφή αυτή που προκλήθηκε από κατολίσθηση λόγω της βροχής. Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία επισημαίνει ότι καταβάλει προσπάθειες ώστε να επιβεβαιώσει ότι ισχύει αυτή η πληροφορία.

Ακραία καιρικά φαινόμενα και στην Ιταλία

Την ίδια ώρα, πολλές περιοχές στη βόρειοδυτική Ιταλία πλήττονται από ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία διαρκούν ήδη δύο εβδομάδες. Από σαρωτικές πλημμύρες και χειμάρρους λάσπης επλήγη η Σαβόνα στη Λιγουρία. Στην πόλη έπεσαν πάνω από 60 εκατοστά βροχής μέσα σε ένα 24ωρο, ενώ έκλεισε ο αυτοκινητόδρομος που συνδέει τη Γένοβα με τη Βιντιμίλια, στα σύνορα με τη Γαλλία.

Exit mobile version