Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Οβίδα – Ηράκλειο: Παιδιά έπαιζαν με όλμο από την Κατοχή στην Κρήτη
ΕΛΛΑΔΑ

Οβίδα – Ηράκλειο: Παιδιά έπαιζαν με όλμο από την Κατοχή στην Κρήτη

Οβίδα - Ηράκλειο: Ευτυχώς, ο παππούς των παιδιών αντιλήφθηκε γρήγορα με τι ακριβώς έπαιζαν τα εγγόνια του και έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Οβίδα – ΗράκλειοΜια απίθανη ιστορία κάνει το γύρο του διαδικτύου με πρωταγωνιστές δύο πιτσιρίκια που βρήκαν ως παιχνίδι μια… οβίδα στην Κρήτη. Βρήκε, ξέθαψε και μετέφερε σε αυλή σπιτιού έναν όλμο, μία παρέα ανήλικων παιδιών από το Ηράκλειο, χωρίς καν να υποψιαστεί τον κίνδυνο του… εγχειρήματος. Ευτυχώς, ο παππούς των παιδιών αντιλήφθηκε  γρήγορα με τι ακριβώς έπαιζαν τα εγγόνια του και έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Ο όλμος ήταν γερμανικής προέλευσης και βρισκόταν στο σημείο από την περίοδο της γερμανικής κατοχής, σε άριστη, μάλιστα, κατάσταση. Το τι ακριβώς εστί το νέο παιχνίδι των παιδιών, εντόπισε ο παππούς τους, ο οποίος το μετέφερε το πρωί της Δευτέρας στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, όπου και ο σκοπός στην πύλη «πάγωσε» μόλις άκουσε τι κουβαλάει μαζί του ο ηλικιωμένος. Αμέσως έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και ο Πυροτεχνουργός της Αστυνομίας παρέλαβε και μετέφερε το πυρομαχικό σε ασφαλές μέρος. Για το πολύ σοβαρό αυτό θέμα, ενημερώθηκε σχετικά και Πυροτεχνουργός του Στρατού.

Οβίδα – Ηράκλειο: Δεύτερη σχετική είδηση μέσα σε λίγες ημέρες

Πρόκειται για τη δεύτερη είδηση με βόμβα στο Ηράκλειο μέσα σε λίγες ημέρες, αφού την περασμένη Τετάρτη, κλιμάκιο ειδικών αποστολών του Λιμεναρχείου Ηρακλείου Κρήτης με την συνδρομή και βατραχανθρώπων του Πολεμικού Ναυτικού προέβη στην εξουδετέρωση μίας βόμβας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με τους κατοίκους της γύρω περιοχής να αναστατώνονται από την ισχύ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις