Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κινέτα – Κακοκαιρία Γηρυόνης: Πνίγηκε η περιοχή, Άγρια νύχτα με μεγάλες καταστροφές
ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Κινέτα – Κακοκαιρία Γηρυόνης: Πνίγηκε η περιοχή, Άγρια νύχτα με μεγάλες καταστροφές

Κινέτα - Κακοκαιρία Γηρυόνης: Στην περιοχή κινδύνευσαν ζωές και η Πυροσβεστική προχώρησε σε δεκάδες απεγκλωβισμούς κατοίκων από τα πλημμυρισμένα και αποκλεισμένα από τους όγκους του νερού σπίτια τους.

Κινέτα – Κακοκαιρία Γηρυόνης: Τεράστιες είναι οι καταστροφές που έχουν σημειωθεί στην Κινέτα από την κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή το βράδυ της Κυριακής και τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας. Στην περιοχή κινδύνευσαν ζωές και η Πυροσβεστική προχώρησε σε δεκάδες απεγκλωβισμούς κατοίκων από τα πλημμυρισμένα και αποκλεισμένα από τους όγκους του νερού σπίτια τους. Οι κάτοικοι εμφανίζονται οργισμένοι από όσα έζησαν τις προηγούμενες ώρες εκφράζοντας παράλληλα την απογοήτευσή τους για την αδράνεια και τα λάθη που προκάλεσαν την καταστροφή.

Στο protothema.gr μίλησε και ο Γιώργος Μαυρονάσος, κάτοικος της περιοχής που έχει και το ιατρείο, λέγοντας ότι οι εικόνες που συνάντησε όταν έφτασε στην περιοχή ήταν «ένα χάος». Σύμφωνα με τον ίδιο οι ζημιές «δεν περιγράφονται» προσθέτοντας με πίκρα ότι αυτό που καταστράφηκε ήταν «όλη μου η ζωή». «Πάλι καλά που σώθηκαν οικογένειες την τελευταία στιγμή» είπε νωρίτερα στο korinthostv.gr ο δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας Αγ.Θεοδώρων Γ. Γκιώνης με αφορμή τα όσα σημειώθηκαν στην περιοχή από την κακοκαιρία «Γηρυόνης».

Gepostet von protothema.gr am Montag, 25. November 2019

Κινέτα – Κακοκαιρία Γηρυόνης: «Κινδύνευσαν ζωές» ανέφερε ο Ν. Χαρδαλιάς

Δρόμοι «άνοιξαν» λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν και σταμάτησαν πάνω σε δέντρα, ενώ αρκετά σπίτια πλημμύρισαν από τα ορμητικά λασπόνερα. Ταυτόχρονα, πέτρες, μπάζα και διάφορα άλλα υλικά βρέθηκαν σε κεντρικούς δρόμους της περιοχής. Σημειώνεται ότι η Πυροσβεστική δέχθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων και απεγκλωβισμούς ανθρώπων λόγω της κακοκαιρίας κυρίως στην Κινέτα, αλλά και από τριγύρω περιοχές. Ενδεικτικές της δύσκολης νύχτας που πέρασε η Κινέτα ήταν και οι δηλώσεις που έκανε στον ΣΚΑΪ ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιάς.

«Στην Κινέτα κινδύνευσαν ζωές», σημείωσε, την ώρα που στο σημείο έφτασε νωρίς το πρωί της Δευτέρας και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Αναφέρεται επίσης ότι λόγω των έντονων βροχοπτώσεων υπερχείλισε και το ρέμα Πίκκα, με αποτέλεσμα να κλείσει η Εθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου. Την ίδια ώρα αποκαλυπτικά είναι και τα όσα είπε κάτοικος της περιοχής για την κακοκαιρία «Γηρυόνης» που σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της στην Κινέτα.  «Είχαμε 1,80 μ. νερό το λιγότερο στο σπίτι. Ανεβήκαμε στην ταράτσα για να σωθούμε, δεν είχαμε πού αλλού να πάμε και πήραμε την Πυροσβεστική», δήλωσε ιδιοκτήτης ενός από τα ΙΧ που παρασύρθηκαν λόγω της κακοκαιρίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις