Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γηρυόνης τώρα: Σαρώνει η κακοκαιρία – Κλειστοί δρόμοι, σοβαρά προβλήματα
ΠΡΟΣΟΧΗ

Γηρυόνης τώρα: Σαρώνει η κακοκαιρία – Κλειστοί δρόμοι, σοβαρά προβλήματα

Γηρυόνης τώρα: Ένα κύμα βροχής «σάρωσε» τις πρώτες πρωινές ώρες και την Αττική, με την κακοκαιρία «Γηρυόνης» να αφήνει πίσω της δρόμους ποτάμια και πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Γηρυόνης τώρα: Πολλά προβλήματα έχει δημιουργήσει από τα ξημερώματα η κακοκαιρία Γηρυόνης. Κλειστή για την κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω μεγάλης συσσώρευσης υδάτων, είναι σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία η Οδός Πειραιώς από το ύψος της οδού Χαμοστέρνας έως την Ηρακλειδών, ενώ έχει σημειωθεί και καθίζηση στο οδόστρωμα στο σημείο που εκτελούνται έργα. Η Πολιτική Προστασία συνιστά να μην μετακινούνται οι πολίτες μέχρι τις 10:00.

Παράλληλα στην Ακτή Βασιλειάδη στο λιμάνι του Πειραιά από την πύλη Ε-3 στο ρεύμα προς Κερατσίνι ο δρόμος είναι επίσης κλειστός, όπως και στη Λεωφόρο Σαλαμίνος από την Ζωοδόχο Πηγή έως την Λεωφόρο Φανερωμένης.  Λόγω κακοκαιρίας Γηρυονής δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για τον Αργοσαρωνικό λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές. Τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο με πλοία συμβατικού τύπου.

Γηρυόνης τώρα: Κλειστή η Αθηνών – Κορίνθου

Από την κακοκαιρία, υπερχείλισε το ρέμα της Πίκκας στη Κορινθία, με αποτέλεσμα το νερό να φτάσει στο ύψος της Εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου. Η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, αναγκάστηκε για λόγους ασφαλείας να διακόψει την κυκλοφορία στο 61ο χιλιόμετρο, καθώς από την υπερχείλιση, φερτά υλικά κατευθύνονται προς την περιοχή της Κινέτα. Λόγω της υπερχείλισης, όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο γ.γ Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους και κινδύνεψαν ζωές. «Έχουν γίνει 27 απεγκλωβισμοί και 13 αντλήσεις υδάτων», σημείωσε χαρακτηριστικά στον τηλεοπτικό σταθμό.

Παράλληλα, διακόπηκε η κυκλοφορία και στην παλαιά Εθνική οδό, ενώ έχει δοθεί εντολή σε κατοίκους μεμονωμένων κατοικιών να είναι έτοιμοι σε περίπτωση που τους ζητηθεί να εκκενώσουν τα σπίτια τους, από το ύψος των διοδίων της Ελευσίνας ως το Καλαμάκι.

Γηρυόνης τώρα: Η ανακοίνωση της Ολυμπίας Οδού για την κακοκαιρία

Οι πολύ έντονες καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε όλο το μήκος του αυτοκινητόδρομου καθόλη τη διάρκεια της νύχτας είχαν ως αποτέλεσμα μεγάλη εισροή υδάτων και φερτών υλικών στο οδόστρωμα στην περιοχή της Κινέτας (Χ.Θ. 53+800-61+000), σύμφωνα με ανακοίνωση από την «Ολυμπία Οδό».

«Για προληπτικούς λόγους και την ασφάλεια όλων, η Τροχαία έδωσε εντολή για διακοπή της κυκλοφορίας από τα διόδια της Ελευσίνας έως τον Ισθμό, καθώς κλειστή παραμένει και η Παλαιά Εθνική Οδός σε διάφορα σημεία από την Κινέττα ως τους Αγίους Θεοδώρους» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Συνεργεία της Ολυμπίας Οδού και υπεργολάβων επιχειρούν στην περιοχή, ενώ όλος ο μηχανισμός παραμένει σε επιφυλακή σε όλο το μήκος του δρόμου.

Η Ολυμπία Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και κάνει έκκληση στους οδηγούς να αναστείλουν το ταξίδι τους μέχρι νεοτέρας, ενώ όσοι είναι ήδη στον δρόμο να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις της Τροχαίας και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή σε όλες τις μετακινήσεις τους μέχρι να περάσει το κύμα κακοκαιρίας.

Γηρυόνης τώρα: Καθίζηση στη Χαμοστέρνας

Κλειστή είναι αυτή την ώρα η έξοδος της οδού Χαμοστέρνας προς Πειραιώς, λόγω καθίζησης.

Λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς, από το ύψος της οδού Χαμοστέρνας, έως την Ηρακλειδών με την κυκλοφορία να αποκαθίσταται λίγο πριν τις 7 το πρωί καθώς στην περιοχή έσπευσαν οχήματα του Δήμου, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κατάσταση και να παραδώσουν την κεντρική αρτηρία στη διάθεση των οδηγών.

Προβλήματα δημιουργήθηκαν και στον Πειραιά και συγκεκριμένα στην ακτή Βασιλειάδη, στην Πύλη Ε3, στο λιμάνι, στο ρεύμα προς Κερατσίνι, καθώς και στη Σαλαμίνα, στη Λεωφόρο Σαλαμίνας, από τη Ζωοδόχου Πηγής, έως τη Λεωφόρο Φανερωμένης με τις υπηρεσίες να αποκαθιστούν τελικά τα προβλήματα στο νησί.

Λίγο μετά τις 07:30, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην ακτή Βασιλειάδη στον Πειραιά.

Γηρυόνης τώρα: Ζημιές από πτώσεις δέντρων στη Θεσσαλονίκη

Πτώσεις δένδρων προκάλεσαν οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν τη νύχτα στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε σε επτά περιπτώσεις για κοπές και απομακρύνσεις κλαδιών και κορμών δένδρων από το οδόστρωμα, οι περισσότερες απ’ αυτές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αλλά και κάποιες σε Καλαμαριά και Κορδελιό.

Δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός, αλλά σε δύο από τις περιπτώσεις κατά τις οποίες επενέβησαν οι πυροσβέστες καταγράφηκαν υλικές ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Οι δυνατές ριπές ανέμου -που συνεχίζουν μέχρι και τις πρωινές ώρες- μετακίνησαν κάδους απορριμμάτων, σκουπίδια κι άλλα αντικείμενα στους δρόμους και γι’ αυτό το λόγο η Τροχαία συνιστά την προσοχή στους οδηγούς οχημάτων.

Γηρυόνης τώρα: Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Σε ισχύ είναι απαγόρευση απόπλου από το λιμάνι της Ραφήνας για το Μαρμάρι και τις Κυκλάδες, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 8 μποφόρ. Επιπλέον, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων στη γραμμή Αγία Μαρίνα – Νέα Στύρα, λόγω ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές. Επίσης, από το Λαύριο δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τη Τζιά. Προβλήματα υπάρχουν και στον Αργοσαρωνικό, όπου δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων. Τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο με πλοία συμβατικού τύπου.

Γηρυόνης τώρα: Πλημμυρικά φαινόμενα στην Κατερίνη

Μεγάλα προβλήματα στην παραλία της Κατερίνης έχει προκαλέσει το πέρασμα της κακοκαιρίας «Γηρυόνης», καθώς φούσκωσε η θάλασσα και μεγάλες ποσότητες νερού εισχώρησαν στον αστικό ιστό. Οι αρμόδιες υπηρεσίες έδωσαν εντολή για εκκένωση των κατοικιών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της παραλίας, και έθεσαν σε κατάσταση ετοιμότητας τους κατοίκους των κατοικημένων περιοχών που βρίσκονται πιο πίσω, ώστε να μετακινηθούν το συντομότερο δυνατό, αν κριθεί απαραίτητο. Στο σημείο βρέθηκαν μονάδες της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, ώστε να βοηθήσουν στον συντονισμό της επιχείρησης.

Δυνατή καταιγίδα στα Τρίκαλα

Στις περιοχές που πλήττονται από το κύμα κακοκαιρίας βρίσκεται και ο νομός Τρικάλων. Ήδη από το απόγευμα της Κυριακής εκδηλώνονται καταιγίδες σε όλο το Νομό, οι οποίες κατά τόπους είναι έντονες. Σύμφωνα με το trikalavoice.gr η κατάσταση ήταν δύσκολη στην Ε.Ο. Τρικάλων-Καλαμπάκας λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης και οι οδηγοί αναγκάστηκαν να κινηθούν με πολύ μεγάλη προσοχή λόγω της περιορισμένης ορατότητας.

Γηρυόνης τώρα: Προβλήματα και στη σιδηροδρομική σύνδεση Σερρών – Δράμας

Την προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας στη σιδηροδρομική γραμμή Σερρών – Δράμας προκάλεσε το πέρασμα της κακοκαιρίας «Γηρυόνης». Φερτά υλικά που μεταφέρθηκαν στις ράγες από μεγάλες ποσότητες νερού, προκάλεσαν μετατόπιση των γραμμών του δικτύου, στη γέφυρα του Νεοχωρίου. Η κυκλοφορία της γραμμής διακόπηκε, καθώς το τρένο δεν μπορούσε να περάσει. Αμέσως στο σημείο έσπευσαν συνεργεία για τον καθαρισμό και την επιδιόρθωση των γραμμών, ενώ οι επιβάτες του τρένου μεταφέρθηκαν σε λεωφορεία του ΟΣΕ, ώστε να μεταβούν στους προορισμούς τους.

Γηρυόνης τώρα: Επιμένουν τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις αναμένεται σήμερα, Δευτέρα. Πιο συγκεκριμένα θα επηρεαστούν τις πρωινές ώρες τα νησιά του Ιονίου, η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος και πιθανώς η Ήπειρος, μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες η ανατολική Στερεά, η ανατολική Πελοπόννησος, η Εύβοια, η Κρήτη, μέχρι το απόγευμα η Θεσσαλία, οι Σποράδες, οι Κυκλάδες, τα νησιά του βορείου και του ανατολικού Αιγαίου και μέχρι τις βραδινές ώρες η δυτική και κεντρική Μακεδονία και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 με 9 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές κυρίως στα βόρεια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις