Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γηρυόνης κακοκαιρία: Πνίγεται η Κινέτα – Απεγκλωβισμοί κατοίκων
ΕΛΛΑΔΑ

Γηρυόνης κακοκαιρία: Πνίγεται η Κινέτα – Απεγκλωβισμοί κατοίκων

Γηρυόνης κακοκαιρία: Σαρωτικό είναι το πέρασμα της κακοκαιρίας «Γηρυόνης», η οποία έχει δημιουργήσει προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας.

Γηρυόνης κακοκαιρία: Χάος στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας από την κακοκαιρία Γηρυόνης, καθώς οι τεράστιες ποσότητες βροχής που έριξε στη γη η ισχυρή καταιγίδα, προκάλεσε την υπερχείλιση του ρέματος της Πίκκας, με συνέπεια να κλείσει η Εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου και να πλημμυρίσουν πολλά σπίτια μέσα στον αστικό ιστό της Κινέτας. Γύρω στις 5 τα ξημερώματα, η ένταση της βροχής μειώθηκε στην περιοχή και αμέσως τα κλιμάκια της Πυροσβεστικής ξεκίνησαν τους ελέγχους στα σπίτια, προκειμένου να απεγκλωβίσουν ανθρώπους. Τα περιστατικά ήταν αρκετά και οι απεγκλωβισμοί αφορούσαν κατοικίες που είχαν πλημμυρίσει στα χαμηλά τους επίπεδα, εμποδίζοντας ωστόσο την έλευση.

Τα νερά από το ρέμα έφτασαν μέχρι τον κεντρικό δρόμο, με αποτέλεσμα οι αρμόδιοι να δώσουν εντολή για διακοπή της κυκλοφορίας και στην παλαιά Εθνική οδός, κόβοντας στην ουσία, προσωρινά, κάθε δίοδο προς την Αθήνα. Η εντολή που δόθηκε ήταν να κλείσει η Ολυμπία Οδός από τα διόδια του Καλαμακίου έως τους Αγίους Θεοδώρους και η παλιά Εθνική από τα διόδια της Ελευσίνας προς Κόρινθο, έως και τα διόδια του Καλαμακίου. Στο σημείο και στην κατοικημένη περιοχή έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενώ δόθηκε εντολή στους κατοίκους μεμονωμένων σπιτιών, να είναι έτοιμοι, ώστε εάν κριθεί απαραίτητο να εγκαταλείψουν τις οικίες τους.

Γηρυόνης κακοκαιρία: Δείτε βίντεο

Καιρός: Πότε θα βελτιωθεί

Σύμφωνα με την πρόγνωση του γνωστού μετεωρολόγου, ο καιρός θα βελτιωθεί σταδιακά από την Τρίτη. Θα παραμείνουν κάποια υπολείμματά του με κάποιες τοπικές μπόρες κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα αλλά και σε νησιωτικές περιοχές, αλλά θα είναι εξασθενημένα σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Ακούστε την αναλυτική πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου στο NewsIt.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις