Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Συνέδριο ΠΑΣΟΚ 2019: Η κίνηση Σημίτη στην πρόσκληση Γεννηματά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ 2019: Η κίνηση Σημίτη στην πρόσκληση Γεννηματά

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ 2019: Έμπειρα στελέχη χαρακτηρίζουν δύσκολη την θέση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος είχε διαφωνήσει με την αιφνιδιαστική αποπομπή του Βενιζέλου.

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ 2019: Με την παρουσία του στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι θα απαντήσει ο Κώστας Σημίτης στην πρόσκληση της κυρίας Φώφης Γεννηματά, παρά τις ενστάσεις που διατηρεί ο πρώην πρωθυπουργός για επιλογές της σημερινής ηγεσίας του κόμματος. Ο κ. Σημίτης δεν πρόκειται να απαντήσει επισήμως για την αποδοχή ή όχι της πρόσκλησης στο Έκτακτο Συνέδριο του κόμματος. Γι’ αυτό και μέχρι αυτήν την ώρα δεν έχει στείλει απαντητική επιστολή στο κάλεσμα της αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, η οποία και τον επισκέφτηκε στο γραφείο του στη βουλή την περασμένη Τρίτη. Κατά την διάρκεια της συνάντησης λέγεται ότι έγινε αναλυτική συζήτηση η οποία ωστόσο δεν κατέληξε σε «δια ταύτα».

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Έθνους, ο πρώην πρωθυπουργός δεν επιθυμεί να γίνει πολιτική συζήτηση γύρω από την επιλογή του, δεν θέλει να παρερμηνευτεί ως προς τον συμβολισμό της ή όποια απόφασή του, και, κάθε άλλο παρά τυχαία δεν ξεκαθαρίζει μέσω συνεργατών του αν τελικά παραστεί και απευθύνει χαιρετισμό στο Συνέδριο, που ξεκινά το απόγευμα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Έμπειρα στελέχη χαρακτηρίζουν δύσκολη την θέση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος είχε διαφωνήσει με την αιφνιδιαστική “αποπομπή” του κ. Βενιζέλου κατά την πρόσφατη προεκλογική περίοδο. Άλλα στελέχη, που υποστηρίζουν τις πρωτοβουλίες της Χαριλάου Τρικούπη, υπογραμμίζουν το θετικό κλίμα στην συνάντηση Σημίτη-Γεννηματά την περασμένη Τρίτη και την ισχυρή στήριξη της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής προς τον κ. Σημίτη κατά τις πρόσφατες επιθέσεις από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ 2019: Ξεκινά σήμερα

Μετά από έξι μήνες και αφού μεσολάβησαν εθνικές εκλογές αλλά και έντονη εσωκομματική αντιπαράθεση, ξεκινά σήμερα το απόγευμα στις 18:00 το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ στο ΣΕΦ.Οι σύνεδροι – που θα είναι οι ίδιοι και δεν εξελέγησαν όπως ζητούσαν κυρίως ο Παύλος Γερουλάνος αλλά και ο Νίκος Ανδρουλάκης – ελέγχονται από την ηγετική ομάδα. Θα κληθούν λοιπόν να αποφασίσουν να αντιστοιχήσουν θεσμικά το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ με εκείνο του Κινήματος Αλλαγής. Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα είναι και πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ (η πρώην Κεντρική Επιτροπή) θα είναι και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ στην Κεντρική Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ , τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ θα είναι και εκείνα που θα μετέχουν εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ στο αντίστοιχο όργανο του ΚΙΝΑΛ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις