Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ιερέας – ταρίφα: Σάλος στη Λάρισα, 25 ευρώ για το Σαρανταλείτουργο της νηστείας
ΕΛΛΑΔΑ

Ιερέας – ταρίφα: Σάλος στη Λάρισα, 25 ευρώ για το Σαρανταλείτουργο της νηστείας

Ιερέας - ταρίφα: Ο ιερέας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε ότι με τα 25 ευρώ που ζητήθηκαν από τους πιστούς θα καλυφθούν τα λειτουργικά έξοδα.

Ιερέας – ταρίφα: Ιερέας στη Λάρισα ζήτησε από τους πιστούς να καλύψουν τα έξοδα για το Σαρανταλείτουργο της νηστείας των Χριστουγέννων, βάζοντας «ταρίφα» 25 ευρώ, ενώ τους ζήτησε να φέρουν στην εκκλησία λάδι, αλλά και συγκεκριμένο κρασί. Στον συγκεκριμένο ναό μοιράστηκε επιστολή του ιερέα προς τους πιστούς, με τις «οδηγίες» για την τέλεση του Σαρανταλείτουργου, την τέλεση της Θείας Λειτουργίας επί 40 ημέρες. Ο ιερέας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε ότι με τα 25 ευρώ που ζητήθηκαν από τους πιστούς θα καλυφθούν τα λειτουργικά έξοδα.

«Τα 25 ευρώ που ζητάμε είναι τα λειτουργικά έξοδα που συμμετέχει κάθε οικογένεια στο Σαρανταλείτουργο. Δηλαδή αυτές τις 40 ημέρες θα πρέπει η εκκλησία να πληρώσει έξτρα λεφτά στον ψάλτη, στη νεωκόρο, στην καθαρίστρια, θα πρέπει να πληρώσουμε το πετρέλαιο, θα πρέπει να πληρώσουμε ρεύμα και όλα αυτά τα λειτουργικά έξοδα μαζεύονται από την προσφορά των πιστών», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο ιερέας.

Στην ίδια επιστολή, ζητούσε από τους πιστούς να πάνε στην εκκλησία αγνό παρθένο ελαιόλαδο και συγκεκριμένο τύπο κρασιού. «Αυτό που ζητάμε είναι το κρασάκι το γλυκό και με αυτό το κρασάκι μπορούμε να κοινωνήσουμε εύκολα τα μωράκια, τα παιδάκια, γιατί αν τους δώσουμε τους άλλους τύπους, είναι λιγάκι πιο στυφά, είναι λιγάκι πιο κινά με αποτέλεσμα να έχουμε μια δυσφορία», εξήγησε ο ιερέας, που ανέφερε ακόμη ότι μέρος των προσφορών θα μοιραστεί σε φτωχές οικογένειες, ενόψει των γιορτών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις