Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διακινητές μεταναστών: “Μάχες”, καταδιώξεις και συλλήψεις σε Χίο και Έβρο
ΕΛΛΑΔΑ

Διακινητές μεταναστών: “Μάχες”, καταδιώξεις και συλλήψεις σε Χίο και Έβρο

Διακινητές μεταναστών: Στο ίδιο λιμάνι της Χίου στις αρχές Νοεμβρίου ξετυλίχθηκαν κινηματογραφικές σκηνές με μπόλικη απελπισία, μάρτυρες των οποίων έγιναν στελέχη του Λιμενικού.

Διακινητές μεταναστών: Με κλειστό φορτηγό και κρυμμένους κάτω από μια σημαία (!), επιχείρησε Έλληνας οδηγός, να μεταφέρει ατμοπλοϊκώς από τη Χίο στον Πειραιά, δέκα παράτυπους μετανάστες οι οποίοι στερούνταν παντελώς ταξιδιωτικών εγγράφων.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Στη σύλληψη του 42χρονου οδηγού, στην κατοχή του οποίου εντός του φορτηγού βρέθηκε και μία βαλίτσα με 5.500 ευρώ, προχώρησαν, βραδινές ώρες, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου. Συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν όταν σχετικές πληροφορίες, που ανέφεραν ότι φορτηγό επρόκειτο να μπει σε πλοίο της γραμμής με κρυμμένους αλλοδαπούς, έφθασαν στο Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών. Αμέσως, με δεδομένο ότι έπρεπε να συλληφθεί ο διακινητής, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι στο λιμάνι της Χίου σε οχήματα, που επρόκειτο να φορτωθούν εκείνες τις ώρες, σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο το οποίο προερχόταν από λιμένα Μυτιλήνης και είχε προορισμό τον Πειραιά.

“Από τον έλεγχο που έγινε”, αναφέρει η λιμενική Αρχή σε ανακοίνωση, “διαπιστώθηκε ότι ο 42χρονος οδηγός Φ/Γ οχήματος κλειστού τύπου, μετέφερε επιμελώς κρυμμένους εντός του οχήματος, δέκα  αλλοδαπούς, στερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να διευκολύνει τη μεταφορά τους στην ενδοχώρα. Επίσης εντός του οχήματος εντοπίστηκε βαλίτσα με το χρηματικό ποσό των πέντε χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ, η οποία ανήκε στον ημεδαπό οδηγό”. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το  Φ/Γ όχημα, τρία κινητά τηλέφωνα καθώς και το προαναφερόμενο χρηματικό ποσό, που βρέθηκαν στην κατοχή του 42χρονου.

Η μεταφορά 25χρονης σε βαλίτσα

Υπενθυμίζεται ότι στο ίδιο λιμάνι της Χίου στις αρχές Νοεμβρίου ξετυλίχθηκαν κινηματογραφικές σκηνές με μπόλικη απελπισία, μάρτυρες των οποίων έγιναν στελέχη του Λιμενικού. Ένας 25χρονος, που βαστούσε μετά δυσκολίας βαλίτσα, απεδείχθη ότι δεν μετέφερε προσωπικά είδη αλλά μια 25χρονη κοπέλα για να φθάσουν με το πλοίο της γραμμής στον Πειραιά… Δεν είναι όμως μόνο τα νησιά, όπου ξετυλίγονται συνεχώς παρόμοιες σκηνές.

Στον Έβρο, από συνοριακούς του Σουφλίου, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 31 και 21 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δεκατέσσερις παράτυπους μετανάστες. Στην πρώτη περίπτωση,  στην Επαρχιακή Οδό Σιδηρούς – Σουφλίου, συνέλαβαν τον 31χρονο διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα πέντε  μη νόμιμους μετανάστες .

Και η FRONTEX

Στη δεύτερη περίπτωση, στην Επαρχιακή Οδό Δαδιάς – Λουτρών, σε συνεργασία με αξιωματούχους του FRONTEX πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 21χρονο, οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε και συνέχισε την πορεία του αναπτύσσοντας ταχύτητα.

Πιο κάτω, το όχημα ακινητοποιήθηκε και ο οδηγός – διακινητής συνελήφθη, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου διαπιστώθηκε ότι ο 21χρονος μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα εννέα  μη νόμιμους μετανάστες. Σημειώνεται ότι ο 21χρονος κατηγορείται και για αντίσταση, αφού αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη. Κατασχέθηκαν τα δύο  αυτοκίνητα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις