Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αναρχικοί Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση σε σπίτι εισαγγελέα με τρικάκια και συνθήματα
ΕΛΛΑΔΑ

Αναρχικοί Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση σε σπίτι εισαγγελέα με τρικάκια και συνθήματα

Αναρχικοί Θεσσαλονίκη: Πέταξαν τρικάκια και έγραψαν συνθήματα στην είσοδο του κτηρίου και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Αναρχικοί Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση στο σπίτι εισαγγελέα εφέτη στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν την Παρασκευή μέλη της αναρχικής ομάδας «κατάληψη Terra Incognita». Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Voria, οι αναρχικοί πέταξαν τρικάκια και έγραψαν συνθήματα στην είσοδο του κτηρίου και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Σύμφωνα με ανάρτησή των ίδιων σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η παρέμβαση έγινε σε ένδειξη συμπαράστασης στους κατηγορούμενους για συμμετοχή στην οργάνωση της  «Επαναστατικής Αυτοάμυνας».

Παράλληλα, λίγες μέρες πριν ομάδες αντιεξουσιαστών επέστρεψαν στο υπόγειο της ΑΣΟΕΕ, εννέα ημέρες μετά την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στους χώρους του πανεπιστημιακού ιδρύματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, αντιεξουσιαστές έσπασαν την κλειδαριά που είχε τοποθετηθεί και πέρασαν στο υπόγειο. «Το στέκι είναι δικό μας», έγραψαν χαρακτηριστικά σε τοίχο του Οικονομικού Πανεπιστημίου. Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας, όταν υπάλληλοι άκουσαν θορύβους από το υπόγειο του πανεπιστημίου.

Αναρχικοί ΑΣΟΕΕ: Διάψευση των δημοσιευμάτων

Το πανεπιστήμιο πάντως εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία διαψεύδει δημοσιεύματα που ανέφεραν πως όλη η σχολή είναι υπό κατάληψη, καθώς κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Οι αντιεξουσιαστές κατέλαβαν ένα γραφείο στο υπόγειο της σχολής. «Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών τελεί υπό κατάληψη, σας γνωρίζουμε ότι το Πανεπιστήμιο λειτουργεί κανονικά» τονίζει με ανακοίνωσή του το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Αναρχικοί ΑΣΟΕΕ: Το «ντου» στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις