Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσίπρας Νίκαια: Έβγαλε το σακάκι και μίλησε με τη “μεσαία τάξη” – Τον κοιτούσαν σαν “θεό”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας Νίκαια: Έβγαλε το σακάκι και μίλησε με τη “μεσαία τάξη” – Τον κοιτούσαν σαν “θεό”

Τσίπρας Νίκαια: Στα στιγμιότυπα της εκδήλωσης και ο διάλογος που είχε με μια κάτοικο της Νίκαιας, η οποία, την ώρα που ο κ. Τσίπρας μιλούσε για τη μεσαία τάξη.

Τσίπρας Νίκαια: Συνεχίζει τις περιοδείες του ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της επιχείρησης διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Το βράδυ της Πέμπτης επέλεξε τον λαϊκό δήμο της Νίκαιας-Ρέντη, που ανήκει στη Β’ Πειραιά, για να μιλήσει στην ανοιχτή συνέλευση – συζήτηση με πολίτες. Στην ομιλία του χαρακτήρισε την κυβέρνηση με τέσσερις σκληρούς όρους: «Ακραία συντηρητικοί, ακραία νεοφιλελεύθεροι, ανίκανοι και ξεδιάντροποι» είπε. Από τον Πολυχώρο “Μάνος Λοΐζος”, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη μεσαία τάξη, εκτιμώντας ότι “πολύ σύντομα θα συνειδητοποιήσει τη μεγάλη κοροϊδία του κ. Μητσοτάκη”.

Στα στιγμιότυπα της εκδήλωσης και ο διάλογος που είχε με μια κάτοικο της Νίκαιας, η οποία, την ώρα που ο κ. Τσίπρας μιλούσε για τη μεσαία τάξη, του είπε: “εγώ είμαι η μεσαία τάξη”, με εκείνον να της απαντά χιουμοριστικά: “Εσύ είσαι η μεσαία τάξη; Χαίρομαι που σε γνωρίζω, σε έψαχνα τόσο καιρό…”. Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον κόσμο “να δημιουργήσουμε ένα κόμμα μαζικό και συμμετοχικό”. Είπε ότι η κυβέρνηση του πέτυχε τη μεγάλη μάχη της εξόδου από το μνημόνιο και τη βαριά επιτροπεία, αν και έχασε μικρότερες μάχες.

“Τώρα όμως ήρθε η στιγμή να δώσουμε ακόμα μια μεγάλη μάχη, για την ταυτότητα της χώρας: Θέλουμε η Ελλάδα να είναι χώρα συνώνυμο του συντηρητισμού, του σκοταδισμού, της οπισθοδρόμησης ή συνώνυμο της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της προόδους, της κοινωνικής δικαιοσύνης;”, σημείωσε, καλώντας τους πολίτες “σε μια μεγάλη πορεία όχι μόνο ανασυγκρότησης της μεγάλης δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης, αλλά της χώρας”. Ανέφερε ότι στις 7 Ιουλίου “είχαμε την παλινόρθωση ενός πολιτικού καθεστώτος και πολιτικού προσωπικού που έχει τη βασική ευθύνη για την χρεοκοπία της χώρας” και που “απ’ ό,τι φαίνεται έχει αποφασίσει να κυβερνήσει τη χώρα με σχέδιο ακραία νεοφιλελεύθερο και ακραία συντηρητικό”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις