Πώς να καθαρίσω το στρώμα: Τα 2 κόλπα για να γίνει γρήγορα και οικονομικά

PLUS

Πώς να καθαρίσω το στρώμα: Τα 2 κόλπα για να γίνει γρήγορα και οικονομικά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: elenaliog.b

Πώς να καθαρίσω το στρώμα: Αν ανήκεις και εσύ στους λάτρεις του καλού ύπνου και της σωστής ξεκούρασης, τότε το κρεβάτι σου θα πρέπει να στα εξασφαλίζει στο έπακρο.

22.11.2019 | 11:26

Πώς να καθαρίσω το στρώμα: Δεν αρκεί μόνο η συχνή αλλαγή των σεντονιών αλλά χρειάζεται και ένας τακτικός καθαρισμός του στρώματός σου. Δώσε προσοχή στα κατάλληλα σημεία και διατήρησε την καλή κατάσταση του στρώματος για χρόνια. Τα στρώματα λόγω των υλικών που φτιάχνονται αλλά και της χρήσης τους, είναι συσσωρευτές σκόνης και ακάρεων. Για να κοιμόμαστε υγιεινά, θα πρέπει να διατηρούμε το στρώμα μας καθαρό και σε καλή κατάσταση. Για να πετύχουμε αυτά τα δύο πράγματα πρέπει να το φροντίζουμε με τους παρακάτω πολύ εύκολους τρόπους. Για να έχουμε στρώμα καθαρό και σαν καινούριο.

Όσο συχνά και να αλλάζεις τα σεντόνια σου, το στρώμα σου συγκεντρώνει διάφορες μυρωδιές. Αυτές μπορεί να προέρχονται από τον ιδρώτα, από το σώμα σου αλλά και από τυχόν λεκέδες. Μπορεί να μην είναι ευδιάκριτες όμως υπάρχουν και γι’ αυτό ένας βαθύς καθαρισμός με μαγειρική σόδα θα κάνει θαύματα. Η σόδα λειτουργεί ως μαγνήτης στις δυσάρεστες οσμές και θα τις απομακρύνει γρήγορα. Άπλωσε λίγη ποσότητα σκόνης πάνω στο στρώμα σου και τρίψε με μία βούρτσα ώστε να εισχωρήσει στο ύφασμα του στρώματος όπου “ζουν” οι μυρωδιές. Άφησέ την να δράσει για μερικά λεπτά ή και ώρες αν διαθέτεις τον χρόνο και έπειτα πέρασε την επιφάνεια ξανά με την ηλεκτρική σκούπα. Δεν θα μείνει κανένα ίχνος μυρωδιάς και υγρασίας.

Πώς να καθαρίσω το στρώμα: Το αγαπημένο μας αλάτι 

Το βασικό εργαλείο σου για την αντιμετώπιση του λεκέ με αίμα είναι το αλάτι. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις με δύο τρόπους ανάλογα με την δυσκολία που θα εμφανίσει. Ένας τρόπος είναι να ψεκάσεις την επιφάνεια με ένα μείγμα από αλάτι και κρύο νερό. Το ζεστό νερό είναι πιθανό να απλώσει τις κηλίδες αίματος γι΄αυτό απόφυγέ το. Αν ο λεκές έχει μείνει καιρό και το ύφασμα έχει “ποτίσει” τότε χρειάζεσαι πιο δραστικά μέτρα. Δημιούργησε μία πάστα από ¼ της κούπας οξυζενέ, ένα κουταλάκι υγρό σαπούνι πιάτων και ένα κουταλάκι αλάτι. Ελαφρά άπλωσέ το στο σημείο και άφησέ το να δράσει πριν το απομακρύνεις με ένα πανάκι βουτηγμένο σε οξυζενέ.

Πώς να καθαρίσω το στρώμα: Σαπούνι στα στίγματα 

Η μούχλα σε συνδυασμό με τα βακτήρια συσσωρεύονται στο στρώμα χωρίς να τα βλέπουμε. Κυρίως οφείλεται στα υψηλά επίπεδα υγρασίας που υπάρχουν σε ένα χώρο ή μια περιοχή. Η μούχλα στο στρώμα είναι, επίσης, η αιτία για αρκετές αλλεργίες και αναπνευστικά προβλήματα. Ο καθαρισμός στρώματος κρεβατιού από μούχλα γίνεται πολύ απλά τρίβοντας σαπούνι επάνω στα στίγματά της και βγάζοντας το στρώμα στον ήλιο. Ο συνδυασμός σαπουνιού και ηλιακής ακτινοβολίας θα δημιουργήσει μια χημική αντίδραση που θα εξαλείψει τους λεκέδες και τους μύκητες που δημιουργούν το πρόβλημα. Ωστόσο, η αντιμετώπιση αυτή είναι περισσότερο επιφανειακή και προτείνεται να προβείς σε βιολογικό καθαρισμό στρώματος για να έχεις καλύτερα αποτελέσματα.

Exit mobile version