Φωτιά σε πλοίο – Βραζιλία: Ξέσπασε πυρκαγιά σε καράβι – Νεκρός Έλληνας πλοίαρχος

ΚΟΣΜΟΣ

Φωτιά σε πλοίο – Βραζιλία: Ξέσπασε πυρκαγιά σε καράβι – Νεκρός Έλληνας πλοίαρχος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: elenaliog.b

Φωτιά σε πλοίο - Βραζιλία: Το φορτηγό πλοίο έπλεε σε θαλάσσια περιοχή της Βραζιλίας όπου επέβαιναν 27 μέλη του πληρώματος, εκ των οποίων οι 9 Έλληνες .

22.11.2019 | 17:00

Φωτιά σε πλοίο – Βραζιλία: Πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα, τις πρώτες πρωινές ώρες, σε πλοίο με ελληνική σημαία, που έπλεε στη θαλάσσια περιοχή «Guaiba» της Βραζιλίας, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο 40χρονος Έλληνας πλοίαρχος. Το Λιμενικό Σώμα ενημερώθηκε ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο φορτηγό πλοίο «ORE SUDBURY», Ν.Π. 10723, που ανήκει στην εταιρεία Maran Try του ομίλου Αγγελικούση. Η πυρκαγιά ξεκίνησε σε χώρους ενδιαιτήσεων του τρίτου καταστρώματος του πλοίου, κατασβέστηκε από το πλήρωμα με ίδια μέσα.

Ωστόσο χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ο 40χρονος Έλληνας Πλοίαρχος. Δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί αν ο άτυχος άνδρας υπέστη εγκαύματα και υπέκυψε σ’ αυτά ή αν πέθανε από τις αναθυμιάσεις. Από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός άλλου μέλους πληρώματος, δεν προκλήθηκε ρύπανση, ενώ ενημερώθηκαν άμεσα οι τοπικές Αρχές.

Φωτιά σε πλοίο: Η πυρκαγιά στο Ελευθέριος Βενιζέλος

Επιπλέον, έναν χρόνο πριν ξέσπασε φωτιά στο τρίτο γκαράζ του πλοίου Ελευθέριος Βενιζέλος προκαλώντας ολονύχτια περιπέτεια για τους 875 επιβάτες και τα 141 μέλη του πληρώματος. Λίγο μετά τις 10 το πρωί της Τετάρτης άνοιξε ο καταπέλτης του πλοίου και διαπιστώθηκε αφενός το σημείο έναρξης της φωτιάς, αφετέρου ότι εξακολουθούν να υπάρχουν εστίες φωτιάς, αλλά χωρίς φλόγα- βγαίνουν μόνο καπνοί. Τις πρώτες εικόνες από το πλοίο μετέφεραν οι άνδρες των ΟΥΚ του Λιμενικού που μπήκαν στο  Ελευθέριος Βενιζέλος τη νύχτα, λίγο μετά το ξέσπασμα της φωτιάς ενώ το ferry boat έπλεε ανοιχτά της Ύδρας.

Ανέβηκαν στο επιβατηγό από την μεγάλη σκάλα των 30 μέτρων και αρχικώς μετέβησαν στο γκαράζ του πλοίου. Εκεί, τα κομάντος του Λιμενικού είδαν πως υπήρχε μόνο καπνός, πυκνός καπνός που σχεδόν δεν επέτρεπε την όραση. Παρατήρησαν ότι όσο περνούσε ο χρόνος το θερμικό φορτίο μειωνόταν.  Οι κομάντος του Λιμενικού σημειώνουν ότι οι επιβάτες ήταν συνεργάσιμοι.

Φωτιά σε πλοίο: Η ασφαλής αποβίβαση

Exit mobile version