Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Προϋπολογισμός 2020 Βουλή: Ο Τσακαλώτος παραδέχθηκε πλαγίως την καταστροφή της μεσαίας τάξης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προϋπολογισμός 2020 Βουλή: Ο Τσακαλώτος παραδέχθηκε πλαγίως την καταστροφή της μεσαίας τάξης

Προϋπολογισμός 2020 Βουλή: Δηκτικά σχολίασε το σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού του 2020, που κατατέθηκε από τον Υπουργό Οικονομικών, ο προκάτοχός του Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Προϋπολογισμός 2020 Βουλή: Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παραδέχθηκε εμμέσως ότι επί ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε ανισότητα και κακοί μισθοί στη μεσαία τάξη, αναφερόμενος στον προϋπολογισμό. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, μιλώντας από το βήμα της Βουλής- κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την αναθεώρηση του Συντάγματος- είπε ότι ο κορμός του νέου προϋπολογισμού, που κατέθεσε η κυβέρνηση, δεν θα συγκλονίσει τη μεσαία τάξη.

«Ο βασικός κορμός των 157 σελίδων του προϋπολογισμού που κατατέθηκε δεν θα συγκλονίσει την μεσαία τάξη. Δεν θα πει η μεσαία τάξη ότι “ναι μεν μας κατέστρεψε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά τώρα ανακάμπτουμε” θα συνεχιστεί η ανισότητα και οι κακοί μισθοί και με αυτόν τον προϋπολογισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος. Ακόμη, επεσήμανε ότι κάποιοι αποφάσισαν πως «τα κοινωνικά συμβόλαια είναι τελευταία στη λίστα και οι πιστωτές πρώτοι». Ο κ. Τσακαλώτος άσκησε κριτική σε «κόμματα καρτέλ» τα οποία είναι τόσο συνδεδεμένα με το κράτος που έχουν ξεχάσει τη βάση, τις δημοκρατικές σχέσεις που πρέπει να έχει η κορυφή του κόμματος με τη βάση. «Πρέπει να αντιδράσουμε στην απαξίωση της πολιτικής και στα κόμματα καρτέλ», υπογράμμισε.

Τα κόμματα καρτέλ και η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ

Μιλώντας στην Ολομέλεια για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, ο πρώην υπουργός επισήμανε επίσης πως κάποιοι  αποφάσισαν ότι «τα κοινωνικά συμβόλαια είναι τελευταία στη λίστα και οι πιστωτές πρώτοι», ασκώντας κριτική σε «κόμματα καρτέλ», τα οποία όπως είπε είναι τόσο συνδεδεμένα με το κράτος που έχουν ξεχάσει τις δημοκρατικές σχέσεις που πρέπει να έχει η κορυφή του κόμματος με τη βάση.

Ο ίδιος μάλιστα υποστήριξε ότι η προσπάθεια διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει στο να αποφύγει να  γίνει και η αξιωματική αντιπολίτευση «κόμμα καρτέλ», που εξαρτάται από το κράτος και δεν προέρχεται από κάτω με ρίζες στην κοινωνία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις