Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σκάνδαλο Έπσταϊν: Ο Πρίγκιπας Άντριου χάνει τον ετήσιο μισθό των £249.000
ΚΟΣΜΟΣ

Σκάνδαλο Έπσταϊν: Ο Πρίγκιπας Άντριου χάνει τον ετήσιο μισθό των £249.000

Σκάνδαλο Έπσταϊν: Με τη δημόσια ανακοίνωση, στην οποία προχώρησε ο πρίγκιπας Άντριου στερείται εισοδήματα που αγγίζουν τις 290.000 ευρώ.

Σκάνδαλο Έπσταϊν: Ο πρίγκιπας Άντριου της Βρετανίας έκανε χθες γνωστό ότι παραιτείται από τα δημόσια καθήκοντά του για το άμεσο μέλλον, αφού το όνομά του ενεπλάκη στο σκάνδαλο του Αμερικανού χρηματιστή Τζέφρι Έπσταϊν. Ο δούκας του Γιορκ, ο δευτερότοκος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ, αρνείται τις κατηγορίες ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με ένα 17χρονο κορίτσι, που του είχε βρει ο φίλος του Έπσταϊν, ο χρηματιστής που αυτοκτόνησε σε αμερικανική φυλακή, ενώ περίμενε να δικαστεί με κατηγορίες περί σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων.

Το σκάνδαλο κλιμακώθηκε μετά την καταστροφική τηλεοπτική συνέντευξη, που προβλήθηκε το Σάββατο, και τις μακροσκελείς εξηγήσεις που επιχείρησε να δώσει ο Άντριου ο οποίος, επιπλέον, δεν επέδειξε καμία συμπόνια προς τα θύματα του Έπσταϊν προκαλώντας την καταδίκη της κοινής γνώμης. Σε μια ανακοίνωση που εξέδωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, ο Άντριου επισήμανε: «Είναι πλέον σαφές για εμένα αυτές τις τελευταίες ημέρες ότι οι συνθήκες των διασυνδέσεών μου με τον Τζέφρι Έπσταϊν προκαλούν τεράστια αναστάτωση στο έργο της οικογένειάς μου και το δικό μου».

Σκάνδαλο Έπσταϊν:  Πόσα χρήματα χάνει το χρόνο ο πρίγκιπας Άντριου

«Επομένως, ζήτησα από την Αυτή Μεγαλειότητα εάν μπορώ να αποσυρθώ από τα δημόσια καθήκοντά μου για το άμεσο μέλλον κι εκείνη έδωσε την άδειά της», υπογράμμισε. «Φυσικά, είμαι πρόθυμος να βοηθήσω οποιαδήποτε αρχή επιβολής του νόμου με τις έρευνές της, εφόσον μου ζητηθεί».

Η συμπεριφορά του Άντριου απασχόλησε και τον πολιτικό διάλογο ενόψει των εκλογών της 12ης Δεκεμβρίου με τον ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν να λέει ότι υπάρχουν ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν, αν και ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον απάντησε ότι η μοναρχία είναι «πέραν κάθε μομφής».

«Συνεχίζω αδιαμφισβήτητα να λυπάμαι για την απερίσκεπτη σχέση μου με τον Τζέφρι Έπσταϊν», είπε ο Άντριου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της Daily Mail το σκάνδαλο πρόκειται να του κοστίσει και το ετήσιο εισόδημά των £249.000 για την κάλυψη των βασιλικών του υποχρεώσεων.

Σκάνδαλο Έπσταϊν:  H επιστολή παραίτησης:

Στην ανακοίνωση, ο πρίγκιπας Άντριου αναφέρει πως ζήτησε ο ίδιος την προσωρινή του παύση από τα βασιλικά του καθήκοντα, ενώ δημοσίευμα της Daily Mail αναφέρει πως ήταν η Βασίλισσα Ελισάβετ που του επέβαλε την απόφαση.

«Έγινε ξεκάθαρο τις τελευταίες ημέρες πως οι συνθήκες γύρω από τη σχέση μου με τον Τζέφρι Επστάιν αποτέλεσαν αιτία μεγάλης αναστάτωσης για την δουλειά της οικογένειάς. Ως εκ τούτου, ζήτησα από την Αυτού Μεγαλειοτάτη αν θα έπρεπε να αποχωρήσω από τα δημόσια καθήκοντά μου στο προσεχές μέλλον και εκείνη μου το επέτρεψε. Φυσικά, προτίθεμαι να βοηθήσω κάθε αρχή της δικαιοσύνης με τις έρευνές τους, αν αυτό χρειαστεί».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις