Αθήνα

°C

Παρασκευή

18

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / ΗΠΑ: Νέα δεδομένα έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το άτμισμα
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Νέα δεδομένα έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το άτμισμα

ΗΠΑ: Οι αρμόδιες υπηρεσίες ανακοίνωσαν την Πέμπτη 2.290 επιβεβαιωμένες και πιθανές περιπτώσεις ασθενών.

ΗΠΑ: Στους 47 ανήλθε ο συνολικός αριθμός των θανάτων για φέτος στις ΗΠΑ από μια μυστηριώδη αναπνευστική ασθένεια, που συνδέεται με το άτμισμα. Στη σχετική ανακοίνωση προέβησαν Αμερικανοί υγειονομικοί υπάλληλοι την Πέμπτη, αναφέροντας 2.290 επιβεβαιωμένες και πιθανές περιπτώσεις και 5 επιπλέον θανάτους.  Την περασμένη εβδομάδα, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ κατέγραψε 2.172 περιπτώσεις και 42 θανάτους από την ασθένεια.

Αξιωματούχοι στις ΗΠΑ δήλωσαν πρόσφατα ότι το οξικό άλας της βιταμίνης Ε, που πιστεύεται ότι χρησιμοποιείται ως βασικό συστατικό σε παράνομα προϊόντα ατμίσματος, που περιέχουν συστατικά μαριχουάνας , βρέθηκε σε όλα τα δείγματα πνευμόνων από τους 29 ασθενείς που εξετάστηκαν. Για το σκοπό αυτό, εξάλλου, το CDC θεωρεί το συγκεκριμένο στοιχείο της βιταμίνης E σαν «χημικό που προκαλεί ανησυχία».

ΗΠΑ: Επιβεβαιωμένοι θάνατοι σε 25 πολιτείες

Σημειώνεται πως από τις 20 Νοεμβρίου, επιβεβαιωμένοι θάνατοι αναφέρθηκαν σε 25 πολιτείες και στην περιφέρεια της Κολούμπια, ανέφερε το CDC. Η Λουιζιάνα έγινε το νεώτερο κράτος για να αναφέρει έναν θάνατο από την ασθένεια. Ο υψηλότερος αριθμός θανάτων προέρχεται από τον Ιλινόις, το οποίο έχει μέχρι στιγμής αναφέρει 5 θύματα και 187 ασθένειες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις