Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ρουβίκωνας για Χρυσοχοΐδη: «Αιτία πολέμου» το τελεσίγραφο για τις εκκενώσεις
ΕΛΛΑΔΑ

Ρουβίκωνας για Χρυσοχοΐδη: «Αιτία πολέμου» το τελεσίγραφο για τις εκκενώσεις

Ρουβίκωνας για Χρυσοχοΐδη: «Casus belli» έγραψε σε ανάρτηση του ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ρουβίκωνας για ΧρυσοχοΐδηΜε τη φράση Casus beli (Αιτία πολέμου) απάντησε ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα στο τελεσίγραφο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τις εκκενώσεις των καταλήψεων.  Σε ανάρτησή του στο facebook το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα χαρακτήρισε αιτία πολέμου την ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με το 15θήμερο τελεσίγραφο. Η διορία που ανακοίνωσε το Υπουργείο σημειώνεται πως λήγει την παραμονή της επετείου για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Οι περισσότερες από τις τρέχουσες καταλήψεις βρίσκονται στην περιοχή των Εξαρχείων, με πιο χαρακτηριστική αυτή του Βοξ (Αραχώβης και Θεμιστοκλέους, στην πλατεία Εξαρχείων), που είναι και το άτυπο στρατηγείο του Ρουβίκωνα, καθώς επίσης και μια αρκετά γνωστή στην οδό Ζαΐμη.

Μάλιστα ανέβασε και μία εικόνα από την κατάληψη του Βοξ που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Αραχώβης και Θεμιστοκλέους, στην πλατεία Εξαρχείων, με ένα πανό με το σύνθημα «Ούτε βήμα πίσω». Την Τετάρτη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σε ανακοίνωσή του κάλεσε να εκκενωθούν οι καταλήψεις εντός 15 ημερών, ενώ αναφερόμενος στους αιτούντες άσυλο που διαμένουν στα υπό κατάληψη κτίρια, να ενημερωθούν ότι θα μεταφερθούν σε δομές παραμονής της ενδοχώρας.

Ρουβίκωνας για Χρυσοχοΐδη: 15 μέρες η προθεσμία για την εκκένωση

«Καλούνται όσοι παρανόμως έχουν καταλάβει κτήρια, δημόσια ή ιδιωτικά, να τα εκκενώσουν. Εάν σε αυτά στεγάζονται αιτούντες άσυλο ή υπήκοοι τρίτων χωρών, να ενημερωθούν ότι θα μεταφερθούν σε δομές παραμονής της ενδοχώρας. Για τον σκοπό της μετακίνησης, θα επικοινωνήσουν μαζί τους, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Εάν τα κτήρια είναι ιδιωτικά, για να παραμείνουν οι σημερινοί καταληψίες χρειάζεται να έρθουν σε επαφή με τους ιδιοκτήτες και να συμφωνήσουν σε όρους μίσθωσης. Η προθεσμία για την εκκένωση είναι 15 ημέρες από τη δημοσίευση της παρούσης στον Τύπο».

Ρουβίκωνας για Χρυσοχοΐδη: Το τελεσίγραφο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις