Αθήνα

°C

Δευτέρα

17

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φοιτητικό συλλαλητήριο – Αθήνα σήμερα: Αντίδραση για το νομοσχέδιο – Ανακοίνωση κατά Κεραμέως
ΕΛΛΑΔΑ

Φοιτητικό συλλαλητήριο – Αθήνα σήμερα: Αντίδραση για το νομοσχέδιο – Ανακοίνωση κατά Κεραμέως

Φοιτητικό συλλαλητήριο - Αθήνα σήμερα: «Να μην τολμήσει η Κεραμέως να καταθέσει αυτό το νομοσχέδιο-έκτρωμα», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Φοιτητικό συλλαλητήριο – Αθήνα σήμεραΠορεία των φοιτητών διεξάγεται στο κέντρο της Αθήνας ως αντίδραση στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας το οποίο αναμένεται να φέρει μεγάλες αλλαγές σε πανεπιστημιακό επίπεδο. Σε ανακοίνωσή τους οι φοιτητές που συμμετέχουν στο σημερινό φοιτητικό συλλαλητήριο τονίζουν την αντίδραση τους στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που αναμένεται να φέρει σαρωτικές αλλαγές στα πανεπιστήμια αλλά και στα γεγονότα της ΑΣΟΕΕ την περασμένη Δευτέρα κάνοντας λόγο για «οξυμένη» καταστολή.

Νωρίτερα, η αστυνομία είχε ανακοινώσει πως θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της προγραμματισμένης συγκέντρωσης στο κέντρο της Αθήνας. Η αστυνομία κάνει έκκληση στους οδηγούς να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων, που θα αναπτυχθούν για τη διαχείριση της κυκλοφορίας. Αυτή την ώρα κλειστή παραμένει η Πανεπιστημίου.

Φοιτητικό συλλαλητήριο – Αθήνα σήμερα: Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Όλο το προηγούμενο διάστημα βλέπουμε ότι οι φοιτητικοί σύλλογοι πανελλαδικά κινητοποιούνται ενάντια στο νομοσχέδιο που θέλει να φέρει η Κεραμέως μέσα στον Δεκέμβρη για την εκπαίδευση, το οποίο, μεταξύ άλλων, έρχεται να φέρει τις διαγραφές φοιτητών στο ν+2, την βάση του 10 στη δευτεροβάθμια και πολλά άλλα. Η απάντηση που παίρνουμε από μεριάς κράτους στον δίκαιο αγώνα μας. είναι η ολοένα και πιο οξυμένη καταστολή με πιο χαρακτηριστικό το παράδειγμα της ΑΣΟΕΕ όπου αστυνομικές δυνάμεις παραβίασαν στέκια πολιτικών χώρων και έπειτα ξυλοκόπησε όσους φοιτητές παρευρίσκονταν εντός του χώρου.

Έπειτα, μετά την μεγαλειώδη πορεία του Πολυτεχνείου στην οποία υπήρχε πρωτοφανής μαζικότητα για τα δεδομένα των τελευταίων ετών, αυτό που ακολούθησε στα Εξάρχεια ήταν αναίτιες, βίαιες επιθέσεις σε περαστικούς και κατοίκους της περιοχής. Εμείς όμως δεν θα μείνουμε αμέτοχοι! Αντιλαμβανόμαστε ότι μόνο τυχαία δεν είναι η αναβάθμιση του ρόλου της καταστολής το τελευταίο διάστημα, καθώς είναι μία περίοδος όπου εδω και εβδομάδες οι φοιτητικοί σύλλογοι βρίσκονται στο προσκήνιο, μαζικοποιούν τις διαδικασίες τους και βρίσκονται σε τροχιά κινητοποιήσεων. Πρέπει να ξέρουν ότι οι φοιτητές δεν τρομοκρατούνται και δεν υποχωρούν! Θα είμαστε και αυτή την Πέμπτη στους δρόμους και θα συνεχίσουμε. Να μην τολμήσει η Κεραμέως να καταθέσει αυτό το νομοσχέδιο-έκτρωμα!
ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΗΤΑΝ Η ΑΡΧΗ
ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις