Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διακίνηση μεταναστών τροχόσπιτο: Τα κυκλώματα συνεχίζουν ανενόχλητα τις μπίζνες
ΕΛΛΑΔΑ

Διακίνηση μεταναστών τροχόσπιτο: Τα κυκλώματα συνεχίζουν ανενόχλητα τις μπίζνες

Διακίνηση μεταναστών τροχόσπιτο: Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στα σύνορα είναι το γεγονός ότι από την Αστυνομία συνελήφθησαν μέσα σε λίγες μόνο ώρες τέσσερις αλλοδαποί.

Διακίνηση μεταναστών τροχόσπιτο: Την ώρα που η κυβέρνηση επιχειρεί με οργανωμένο σχέδιο να δώσει μια κάποια λύση στο προσφυγικό- μεταναστευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα, τα κυκλώματα διακινητών, συνεχίζουν τις… μπίζνες με θύματα και τους διακινούμενους που καλούνται να πληρώσουν πολλά χρήματα.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στα σύνορα είναι το γεγονός ότι από την Αστυνομία συνελήφθησαν μέσα σε λίγες μόνο ώρες τέσσερις αλλοδαποί διακινητές οι οποίοι με διαφορετικά οχήματα μετέφεραν δέκα έξι παράτυπους μετανάστες από την Τουρκία στην ενδοχώρα. Αυτή τη φορά κύκλωμα διακινητών, πέρασε στη χώρα μέσω Έβρου, παράτυπους μετανάστες, κρυμμένους μέσα σε τροχόσπιτο!

Η επιλογή του οχήματος, έγινε από τις κεφαλές κυκλώματος των διακινητών για να δίνεται η εντύπωση εκδρομικής μετακίνησης ομάδας τουριστών και να μην “τραβάει” τα βλέμματα των αστυνομικών της παραμεθορίου. Έτσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας,  στους νομούς Έβρου και Ροδόπης, συνελήφθησαν οι τέσσερις διακινητές, ηλικίας 45, 32, 21 και 21 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρείς διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δέκα έξι  μη νόμιμους μετανάστες.

Πράξη πρώτη

Στην πρώτη περίπτωση,  στην Επαρχιακή Οδό Δαδιάς – Γιαννούλη, αστυνομικοί της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου, εντόπισαν τον 21χρονο να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργεί ως προπομπός, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 32χρονος και μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα έξι  μη νόμιμους μετανάστες.

Πράξη δεύτερη

Στη δεύτερη περίπτωση, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί της Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, συνέλαβαν τον 45χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί αυτοκινούμενο τροχόσπιτο και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα έξι  μη νόμιμους μετανάστες.

Πράξη τρίτη

Στην τρίτη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, συνέλαβαν τον 21χρονο, διότι όπως προέκυψε προωθούσε, παράνομα, στην ενδοχώρα τέσσερις  μη νόμιμους μετανάστες, με Ι .Χ.Ε. αυτοκίνητο .

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον διακινητή να οδηγεί Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, ενώ σε κοντινή απόσταση, εντόπισαν τέσσερις  μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους όπως προέκυψε, ο 21χρονος είχε αποβιβάσει λίγο πριν τον έλεγχο. Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα και χρηματικό ποσό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις