Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Βασίλης Σπανάκης: «Πείτε αλήθεια στον ελληνικό λαό»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βασίλης Σπανάκης: «Πείτε αλήθεια στον ελληνικό λαό»

Βασίλης Σπανάκης: Επίθεση Σπανάκη σε Κατρούγκαλο για τους συνταξιούχους στη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Βασίλης Σπανάκης: Σκληρή απάντηση στον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κατρούγκαλο, έδωσε από το βήμα της Βουλής, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Β3’ Νοτίου Τομέα Αθηνών, Βασίλης-Πέτρος Σπανάκης, κατά τη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. «Άκουσα με πολύ προσοχή τον κ. Κατρούγκαλο να λέει ότι η Συνταγματική Αναθεώρηση που προωθεί η κυβέρνηση, δεν θα υιοθετήσει το πλέγμα θετικών προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ και ότι οι επιλογές αυτής της Συνταγματικής Αναθεώρησης αντανακλούν τις νομοθετικές πρωτοβουλίες», είπε ο κ. Σπανάκης.

Ανεβάζοντας τους τόνους, ο κ. Σπανάκης συνέχισε: «Του απαντώ. Οι ρυθμίσεις των παλαιών οφειλών στην νέα πάγια ρύθμιση που ετοιμάζει η κυβέρνηση, η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 22%, το επιτελικό κράτος, ο αναπτυξιακός νόμος, η προάσπιση των ακαδημαϊκών ελευθεριών, η ενίσχυση της πλήρους απασχόλησης, σας βρίσκει σύμφωνους ή όχι; Επιτέλους σηκώστε το ανάστημά σας και πείτε αλήθεια στον Ελληνικό λαό έστω και τώρα, από τη θέση της αντιπολίτευσης. Εσείς, που γονατίσατε τους συνταξιούχους και δεν σεβαστήκατε τον κόπο της εργασίας τους και τις ασφαλιστικές εισφορές που πλήρωσαν κατά το παρελθόν, με αυτόν τον νόμο-έκτρωμα, μιλάτε εσείς κ. Κατρούγκαλε ότι αυτή η Συνταγματική Αναθεώρηση που φέρνει τομές αντανακλά τις νομοθετικές πρωτοβουλίες. Όχι κύριοι. Μέχρι εδώ!».

Οι νόμου με αυξημένη πλειοψηφία να μην μπορούν να τροποποιηθούν για μεγάλο διάστημα

Ο κ. Σπανάκης τόνισε επίσης την ανάγκη, στην επόμενη Συνταγματική Αναθεώρηση να υπάρξει πρόβλεψη «ώστε οι νόμοι που έχουν αυξημένη πλειοψηφία, να μην μπορούν να τροποποιηθούν  για μεγάλο χρονικό διάστημα. Για παράδειγμα, να μην τροποποιούνται εύκολα οι φορολογικοί νόμοι, που έχουν να κάνουν με την φορολόγηση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων και με τη θέσπιση φορολογικών κινήτρων και φοροελαφρύνσεων αλλά το ίδιο να συμβαίνει και με τους επενδυτικούς, τους αναπτυξιακούς νόμους, που επιφέρουν σταθερότητα στην επιχειρηματικότητα και στην αγορά εργασίας».

Ακολουθεί το βίντεο της ομιλίας:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις